ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Αθήνα ο Επίτροπος Υγείας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Vytenis Andriukaitis θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Στην Αθήνα ο Επίτροπος Υγείας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων βρέθηκε στο προεδρικό μέγαρο, οπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος τον συνεχάρη για τις δράσεις του στην πρόληψη του καρκίνου και την εφαρμογή της αντίστοιχης νομοθεσίας.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πρωτοβουλία της Κομισιόν να υιοθετηθεί ελληνικό πρόγραμμα - υπό τον καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη για την ενημέρωση των νέων και κυρίως των μαθητών, ως προς τους κινδύνους που συνεπάγεται το κάπνισμα.

4705913

Ο Vytenis Andriukaitis μίλησε για τη σημασία της γνώσης και της πρόληψης, ώστε να καταπολεμηθεί ο καρκίνος. «Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα, είναι μια ευκαιρία για όλους μας να δείξουμε ότι είμαστε σε ετοιμότητα, ότι είμαστε εδώ για να συνεργασθούμε όλοι, κυβερνήσεις, φορείς και κοινωνία», είπε μεταξύ άλλων. Και συμπλήρωσε πως στην Ελλάδα, είναι αυξημένος ο αριθμός των νοσούντων από καρκίνο του πνεύμονα αλλά και λοιπές μορφές καρκίνου, γι' αυτό και είναι επιβεβλημένη η ένωση όλων των δυνάμεων.

4705921

Το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Φεβρουαρίου, ο Επίτροπος θα είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνεται από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το υπουργείο Υγείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: 8 + 1 συμβουλές πρόληψης