ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καθιστική διαμαρτυρία στη Βουλή, από τις καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου

Διαμαρτύρονται για την επικείμενη απόλυσή τους και ζητούν μονιμοποίηση.

Καθιστική διαμαρτυρία στη Βουλή, από τις καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου

Δίωρη καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου, οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του νοσοκομείου αναμένεται να απολυθούν μέχρι το καλοκαίρι, οπότε λήγουν οι συμβάσεις τους, ενώ εργάζονται πάνω από 10 χρόνια στο νοσοκομείο (αρχικά μέσω εργολάβων και στη συνέχεια με συμβάσεις).

Η Ομοσπονδία περιγράφει τις συνθήκες εργασίας των καθαριστριών «με σπαστά ωράρα και 490 ευρώ το μήνα και με δεκάδες οφειλόμενα ρεπό».

4722309

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να απολυθούν καθαρίστριες και άλλοι πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι (τραπεζοκόμοι, φύλακες κλπ) και από άλλα νοσοκομεία της χώρας. Ήδη, νοσοκομεία όπως ο «Άγιος Σάββας» έχει προκηρύξει εσωτερικό διαγωνισμό για πρόσληψη νέων καθαριστριών.

Τα σωματεία ζητούν να παραταθούν οι συμβάσεις αυτών των εργαζομένων μέχρι το τέλος του χρόνου και να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις για τις οποίες θα πριμοδοτηθεί η προϋπηρεσία.