ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαμαρτυρία στο Ελ. Βενιζέλου για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη διοίκηση του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» με πρωτοβουλία του Σωματείου Καθαριστριών Αθήνας και της Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων ΟΑΕΔ και Επικουρικών του νοσοκομείου. 

Διαμαρτυρία στο Ελ. Βενιζέλου για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ

Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων του εργολαβικού συνεργείου που δούλευαν στο νοσοκομείο για δεκαετίες - σε κάποιες περιπτώσεις πάνω και από 20 χρόνια!- θα απομακρυνθούν μετά το Πάσχα, καθώς δεν περιλαμβάνονται στους πίνακες επιτυχόντων που ανακοινώθηκαν κι αφορούν 18 θέσεις στη σίτιση - εστίαση και 52 θέσεις στην καθαριότητα.

"Στη θέση τους θα προσληφθούν άλλοι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά από 8 μήνες θα απολυθούν κι αυτοί, για να συνεχιστεί έτσι το γαϊτανάκι της εργασιακής ομηρίας που γενικεύει και αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, κατ' εντολή κεφαλαίου και ΕΕ", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Χθες κατά την παράσταση διαμαρτυρίας - όπου εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους δυνάμεις του ΠΑΜΕ που έχουν εκλεχθεί στα ΔΣ των σωματείων εργαζομένων στο Ευαγγελισμό, Άγιο Σάββα, Αρεταίειο - η υποδιοικήτρια δήλωσε αναρμόδια για το γεγονός ότι δεν προσμετρήθηκε η προϋπηρεσία δεκάδων εργολαβικών εργαζομένων και πέταξε το μπαλάκι στον ΑΣΕΠ.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ με τον υπουργό Υγείας, ο Αν. Ξανθός δεσμεύτηκε να επανεξεταστεί το ζήτημα με τη νομική υπηρεσία του υπουργείου.

Αν δεν λυθεί το θέμα οι 50 από τους 70 εργολαβικούς εργαζόμενους θα απολυθούν και μπροστά σ΄ αυτό το ενδεχόμενο οι διοργανωτές της χθεσινής κινητοποίησης θα προχωρήσουν την Τετάρτη 24 Απρίλη σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στη διοίκηση του νοσοκομείου, απαιτώντας:

  • Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος με ελαστικές σχέσεις εργασίας
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Άμεση μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των εργολαβικών, επικουρικών και συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Στην κινητοποίηση καλεί και το «Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων».

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΕΔΗΝ: Άδικες απολύσεις στο Νοσ. Ιωαννίνων από λάθη του ΟΑΕΔ