ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Πασχαλινό γλέντι» έξω από το υπουργείο ετοιμάζουν οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου

Νέα συγκέντρωση στην Αριστοτέλους, τη Μεγάλη Δευτέρα.

«Πασχαλινό γλέντι» έξω από το υπουργείο ετοιμάζουν οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου

Θα είναι μια από τις πολλές κινητοποιήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με αιχμή τις επικείμενες απολύσεις των συμβασιούχων καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.

Η τελευταία είχε γίνει πριν από ένα μήνα περίπου, όταν μάλιστα οι καθαρίστριες βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ο οποίος έσπευσε να πάρει τον τηλεβοά και να τις διαβεβαιώσει ότι κανείς δεν θα απολυθεί.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) «η ηγεσία του υπουργείου είχε τότε δεσμευτεί ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις των καθαριστριών, ωσότου γίνει ενιαίος διαγωνισμός στα Νοσοκομεία της Αττικής τα οποία έχουν εκκρεμότητες με λήξεις συμβάσεων και είναι εν’ αναμονή απομάκρυνσης των εργολάβων».

Όπως αναφέρουν από την Ομοσπονδία, «τότε είπαν πως σε μια βδομάδα θα λυθεί το θέμα. Πέρασε ένας μήνας και η τελική απόφαση της κυβέρνησης είναι η απόλυση των καθαριστριών, οι οποίες εργάζονται πάνω από 10 χρόνια μέσω εργολάβων και τα 4 τελευταία χρόνια με συμβάσεις που είχαν συνάψει με το Δρομοκαΐτειο».

Τη Μεγάλη Δευτέρα, στις 8.30 το πρωί οι καθαρίστριες του Δρομοκαϊτείου θα συγκεντρωθούν έξω από το Υπουργείο Υγείας και δηλώνουν ότι περιμένουν εξηγήσεις από τον Παύλο Πολάκη.