ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεά για την αγορά θερμοκοιτίδας στο «Έλενα Βενιζέλου»

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Ηλιτόμηνον», με την υποστήριξη των Pampers, δώρισαν μια θερμοκοιτίδα για πρόωρα βρέφη στη ΜΕΝΝ του Γενικού Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου».

Δωρεά για την αγορά θερμοκοιτίδας στο «Έλενα Βενιζέλου»

Τα Pampers υποστηρίζουν το έργο της οργάνωσης «Ηλιτόμηνον» που δραστηριοποιείται με στόχο τη φροντίδα των μωρών που έχουν γεννηθεί πολύ νωρίς και πολύ μικρά και βοήθησαν την ΜΚΟ να προσφέρει μια θερμοκοιτίδα νέου τύπου στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Γενικό Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», συμβάλλοντας έτσι στη συνεχή βελτίωση της νοσηλείας των πιο μικρών και ευάλωτων μωρών.

Ο κ. Γεώργιος Λιόσης, Διευθυντής της ΜΕΝΝ, δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί πολύ η επιβίωση των μωρών που γεννιούνται πολύ πρόωρα και πολύ μικρού βάρους. Αυτό οφείλεται στην εξέλιξη της νεογνολογίας και την παράλληλη εξέλιξη της τεχνολογίας.

Όλο και περισσότερο τα μηχανήματα τείνουν να λειτουργούν προσομοιάζοντας τις συνθήκες μέσα στη μήτρα, γι' αυτό και οι νέου τύπου θερμοκοιτίδες νοσηλεύουν με χαμηλό θόρυβο, με ιδανική ρύθμιση θερμοκρασίας και υγρασίας και μειώνουν την πιθανότητα λοιμώξεων, που είναι η κύρια αιτία θνησιμότητας των νεογέννητων πολύ χαμηλού βάρους.

Στη ΜΕΝΝ του Νοσοκομείου μας είναι συνεχής η προσπάθεια όλων μας, όχι μόνο να διατηρήσουμε την υψηλή ποιότητα της φροντίδας που προσφέρεται στα πρόωρα νεογνά αλλά και να τη βελτιώνουμε συνεχώς. Σε αυτήν την προσπάθεια το «Ηλιτόμηνον» είναι σταθερός υποστηρικτής μας και με τη δωρεά της νέου τύπου θερμοκοιτίδας μας προσέφερε ένα πολύτιμο βοήθημα για τη φροντίδα υγείας των πιο ευάλωτων ασθενών μας».