ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΑΣΩ Παίδων: Σεμινάριο για την σίτιση των πρόωρων νεογνών

Το ΙΑΣΩ Παίδων σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών διοργανώνει για πρώτη φορά σεμινάριο με θέμα: «Σιτίζοντας το πρόωρο νεογνό: Από την αξιολόγηση πρώιμων δεξιοτήτων σίτισης ως την παρέμβαση».

ΙΑΣΩ Παίδων: Σεμινάριο για την σίτιση των πρόωρων νεογνών

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 και ώρα 08:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ και απευθύνεται σε ιατρούς, νοσηλευτές μονάδων, μαίες, συμβούλους θηλασμού, λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και όσους εμπλέκονται στη σύνθετη λειτουργία της σίτισης και της κατάποσης.

Επίσημη προσκεκλημένη και εισηγήτρια είναι η Suzanne Thoyre RN, PhD, Καθηγήτρια Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Β. Καρολίνας στο Chapel Hill, η οποία έχει μακρά εμπειρία ως νοσηλεύτρια μονάδων νεογνών. Η εκπαίδευση και οι έρευνές της εντοπίζονται στην υποβοήθηση της συνεργασίας μεταξύ του προσωπικού μονάδων και της οικογένειας, με νεογνά και βρέφη, καθώς μαθαίνουν να σιτίζονται.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η πρόληψη και η διαχείριση των διαταραχών σίτισης πρόωρων και ευάλωτων νεογνών, κατανοώντας τα θηλαστικά και τα αναπνευστικά πρότυπα, καθώς και τις στρεσογόνες συμπεριφορές αυτών μέσω δομημένων παρεμβάσεων όπως το EFS εργαλείου αξιολόγησης που χρησιμοποιείται διεθνώς.

Στο σεμινάριο θα γίνει εισαγωγή στην εκπαίδευση της χορήγησης του EFS, εργαλείου που υποδεικνύει την ετοιμότητα των νεογνών στη σίτιση και θα δοθεί υλικό στην αγγλική γλώσσα καθώς και η βεβαίωση συμμετοχής.

Επιστημονικά Υπεύθυνη του Σεμιναρίου είναι η κα. Φιφή Χρυσοδακτύλου, Λογοθεραπεύτρια, Ειδικός στη σίτιση βρεφών και παιδιών, Συνεργάτης ΙΑΣΩ Παίδων.

Διαβάστε επίσης:

Το πιο μικρό μωρό του κόσμου γεννήθηκε στην Ιαπωνία

ΙΑΣΩ Παίδων: Σεμινάριο Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής στα παιδιά