ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με νέες κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενοι, για βαρέα - ανθυγιεινά, δώρα, επιδόματα

Άκαρπη και η συνάντηση της Τρίτης, στο  υπουργείο Οικονομικών.

Με νέες κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενοι, για βαρέα - ανθυγιεινά, δώρα, επιδόματα

Στο πλάσιο της σχετικής κινητοποίησης, μέλη της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλειδή Τσακαλώτο, αλλά δεν ικανοποιήθηκαν απο τις απαντήσεις που τους έδωσε.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του δημοσίου, «ο υπουργός είπε ότι δεν πρόκειται να χορηγηθεί ο 13ος και 14ος μισθός με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Και πρόσθεσε πως εφόσον το Συμβούλιο Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές, τότε το θέμα αντιμετωπιστεί ως εξής: Τα μεν αναδρομικά θα καταβληθούν σε δόσεις, εφόσον η πληρωμή τους δεν δημιουργεί πρόβλημα στους δημοσιονομικούς στόχους. Ωστόσο, η επαναθεσμοθέτηση των δώρων απαιτεί δομικές αλλαγές (σσ πιθανώς ισοδύναμα μέτρα περικοπών), αφού επηρεάζει τον προϋπολογισμό».

Για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ο Ε.Τσακαλώτος, φέρεται να είπε πως στην οριστική του μορφή θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερο, θα είναι δηλαδή σταθερό το ποσό που θα προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Ωστόσο, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως το ζήτημα αυτό δεν θα λυθεί άμεσα, αλλά μετά τις εκλογές.

Κατόπιν αυτών, η ΑΔΕΔΥ δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει τις κκινητοποιήσεις, στις οποίες παγίως συμμετέχουν και οι υγειονομικοί, τους οποίους «καίει» ιδιαίτερα το θέμα του ανθυγιεινού επιδόματος, το οποίο αποτελεί σημαντική «εισοδηματική» ένεση.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων του ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ), ζητά αμεση οριστική ρύθμιση για το επίδομα και έπεκτασή του σε άλλες ειδικότητες, όπως και ένταξη των υγειονομικών στα βαρεά και ανθυγιεινά.