ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη ρύθμιση που επιτρέπει αθρόες μετατάξεις τραυματιοφορέων

Για τρίτη φορά από τις αρχές του μήνα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλει τη «ρουσφετολογική», όπως τη χαρακτηρίζει ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη ρύθμιση που επιτρέπει αθρόες μετατάξεις τραυματιοφορέων

Το σχετικό νομοσχέδιο εισάγεται σήμετα στην ολομέλεια της Βουλής και προβλέπει μετάταξη 526 τραυματιοφορέων σε δήμους.

Πρόκειται για 526 πρώην σχολικούς φύλακες οι οποίοι από το 2013 είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια είχαν μεταφερθεί σε θέσεις βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού σε νοσοκομεία της χώρας, ως τραυματιοφορείς.

Τώρα, με την προωθούμενη ρύθμιση, έχουν τη δυνατότητα να μεταταχθούν στους δήμους όπου ανήκαν όταν ασκούσαν καθήκοντα σχολικού φύλακα ή και σε άλλους δήμους.

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει τη ρύθμιση «προεκλογική και ρουσφετολογική» και καταγγέλλει οτι αυτοί οι 529 είναι μεγάλο ποσοστό στους 2.300 τραυματιοφορείς που υπηρετούν συνολικά στο ΕΣΥ. «Η αποχώρησή τους θα αφήσει πολλά νοσοκομεία χωρίς καθόλου τραυματιοφορείς», αναφέρουν οι συνδικαλιστές.

Η Ομοσπονδία καλεί τον υπουργό Υγείας και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην υπερψηφίσουν την επίμαχη ρύθμιση, ζητώντας να μη φύγει κανένας τραυματιοφορέας, τουλάχιστον μέχρι να τοποθετηθούν νέοι μόνιμοι στη θέση όσων μεταταχθούν.