ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από το λογότυπο ξεκίνησε η μετάβαση στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

Το ΚΕΕΛΠΝΟ μετονομάστηκε σε ΕΟΔΥ και απέκτησε νέο λογότυπο.

Από το λογότυπο ξεκίνησε η μετάβαση στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

Προς το παρόν το παλιό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) δεν έχει καταργηθεί με κάποια κανονιστική πράξη, ούτε έχει ιδρυθεί με ανάλογο τρόπο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Η αλλαγή ξεκίνησε από τα… εικαστικά κι έτσι ο φορέας έχει πλέον νέο και εντελώς διαφορετικό λογότυπο, όπως είχε προαναγγείλει το onmed, μεταδίδοντας αποκλειστικές πληροφορίες.

eody

Το νέο λογότυπο απεικονίζει μια αφαιρετική ανθρώπινη φιγούρα σε βαθύ κίτρινο και σκούρο μπλε χρώμα και αφήνει πίσω το σήμα με το περιστέρι που επί πολλά χρόνια συνόδευε τον οργανισμό.

keelpno logo el

Ήδη το νέο logo χρησιμοποιείται στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού (παρ' ότι το url δεν έχει αλλάξει) αλλά και στους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα (facebook και twitter).

Στις 9 Μαρτίου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης ο νέος νόμος για την Υγεία, στον οποίο περιγράφεται σε 16 άρθρα η μετεξέλιξη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σε Εθνικό Οργανισμό Υγείας (ΕΟΔΥ), ο οποίος θα είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Οι άνθρωποι του φορέα τόσο στις επίσημες όσο και στις ανεπίσημες τοποθετήσεις τους ήδη χρησιμοποιούν το νέο όνομα, ενώ ήδη έχει ανανεωθεί κατά ένα μέρος η επίσημη ιστοσελίδα και όπως όλα δείχνουν η διαδικτυακή ανανέωση θα ολοκληρωθεί με την πλήρη μετάβαση στον ΕΟΔΥ.

Ο νόμος περιλαμβάνει και μια σειρά από μεταβατικές διατάξεις, ώστε να μη σταματήσουν να λειτουργούν οι υπηρεσίες μέχρι να ολοκληρωθεί η αλλαγή.

Η ιστορία του φορέα ξεκινά το 1992 όταν ιδρύθηκε το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ), το οποίο είχε ως πρωταρχικό ρόλο την παρακολούθηση και αντιμετώπιση της επιδημίας του aids. Το 2005 μετονομάστηκε σε ΚΕΕΛΠΝΟ.