ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άλλους δύο μήνες θα μείνουν τα εγκαταλελειμμένα παιδιά στα νοσοκομεία

Άλλη μια σύσκεψη χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα στο υπουργείο Υγείας. 

Άλλους δύο μήνες θα μείνουν τα εγκαταλελειμμένα παιδιά στα νοσοκομεία

Κάθε φορά που γίνεται μια κινητοποίηση των εργαζομένων στο Παίδων «Αγία Σοφία» για τα δεκάδες παιδιά που μένουν στο νοσοκομείο επειδή δεν υπάρχουν δομές να τα φιλοξενήσουν, γίνεται και μια σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τη λύση του προβλήματος, το οποίο όμως συνεχίζει να χρονίζει.

Στην τελευταία σύσκεψη - που έγινε αφότου οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο - για άλλη μια φορά δεν βρέθηκε άμεση λύση στο πρόβλημα. Και όπως φαίνεται τα παιδιά θα μείνουν τουλάχιστον άλλους δύο μήνες στο νοσοκομείο...

Όπως ανακοινώθηκε, θα δημιουργηθούν δύο Ξενώνες Εφήβων (ένας για αγόρια και ένας για κορίτσια) με χρηματοδότηση του υπουργείου Υγείας. Οι ξενώνες θα λειτουργήσουν σε κτίριο που θα παραχωρήσει το Υπουργείο Εργασίας.

Το Υπουργείο Υγείας θα εκδώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις αρχές Μαϊου και οι ξενώνες αναμένεται να λειτουργήσουν στα τέλη Ιουνίου.

Το σχέδιο αυτό φαίνεται διαφορετικό από αυτό που είχε ανακοινωθεί στα τέλη του 2018, για χώρο του υπουργείου Εργασίας στα νότια προάστια ο οποίος είναι εξοπλισμένος και έπρεπε μόνο να στελεχωθεί.

Το σίγουρο είναι οτι τα παιδιά θα περάσουν τουλάχιστον άλλους δύο μήνες μέσα στο νοσοκομείο, ενώ μέχρι τότε θα έχουν προστεθεί και άλλα!

Πρόκειται για παιδιά που απομακρύνονται από το περιβάλλον τους κατόπιν εισαγγελικής εντολής (επειδή είναι θύματα βίας, οι γονείς τους είναι χρήστες ουσιών, και για διάφορους άλλους λόγους) και φτάνουν στα παιδιατρικά νοσοκομεία για προληπτικές εξετάσεις αλλά δεν φεύγουν ποτέ διότι δεν επαρκούν οι δομές φιλοξενίας. Έτσι, τα παιδιά αυτά, μέχρι 16 ετών, περνούν πολλούς μήνες μέσα στο ακατάλληλο νοσοκομειακό περιβάλλον με το ήδη επιβαρυμένο προσωπικό να αδυνατεί να τα φροντίσει.

Το υπουργείο υποσχέθηκε να μεταφέρει άμεσα μόλις 7 από τα παιδιά αυτά σε δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής- αυτή τη στιγμή μόνο στο «Αγία Σοφία» υπάρχουν 40 παιδιά...

Διαβάστε επίσης:

Πληθαίνουν τα εγκαταλελειμμένα παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομεία