ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιδημία ιλαράς στις ΗΠΑ: Το χειρότερο ξέσπασμα από την εξάλειψη της ασθένειας το 2000

Τα 695 από την αρχή της χρονιάς φτάνουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς στις ΗΠΑ, με τις στατιστικές να δείχνουν ότι πρόκειται για τη χειρότερη επιδημία της μολυσματικής ασθένειας από την επίσημη εξάλειψη του ιού που την προκαλεί, το 2000, ανακοίνωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), ο ομοσπονδιακός οργανισμός υγείας της χώρας.

Επιδημία ιλαράς στις ΗΠΑ: Το χειρότερο ξέσπασμα από την εξάλειψη της ασθένειας το 2000

Συνολικά πλήττονται 22 αμερικανικές Πολιτείες, πάντως οι μεγαλύτερες εστίες βρίσκονται στις Πολιτείες της Νέας Υόρκης και της Ουάσινγκτον, διευκρίνισε ο οργανισμός.

«Όσο περισσότερο συνεχίζονται τα ξεσπάσματα, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η πιθανότητα η ιλαρά να αποκτήσει ξανά μόνιμο έρεισμα στις ΗΠΑ», προειδοποίησαν τα CDC σε ανακοίνωσή τους.

Μολονότι ο ιός εξαλείφθηκε το 2000 -- πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν φορείς του καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου -- μπορεί να σημειώνονται ξεσπάσματα εξαιτίας της έλευσης ταξιδιωτών από χώρες όπου η ιλαρά είναι κοινή ασθένεια, εξήγησε ο οργανισμός.

Χθες ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ξεπέρασε τα 667 που είχαν καταγραφεί το 2014, την χρονιά με το προηγούμενο ιστορικό υψηλό κρουσμάτων ιλαράς μετά την επίσημη εξάλειψή της.

Η μεγαλύτερη εστία από κάθε άλλη στη χώρα εντοπίζεται στην πόλη της Νέας Υόρκης. Υγειονομικοί αξιωματούχοι της μεγαλούπολης σημείωσαν χθες ότι έχουν καταγραφεί 390 κρούσματα από τον Οκτώβριο, κυρίως μεταξύ παιδιών οικογενειών ορθόδοξων εβραίων του Μπρούκλιν.

Διαβάστε επίσης:

Συχνές ερωτήσεις & απαντήσεις για την ιλαρά