ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιδείξεις βασικών πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Με επιδείξεις βασικών πρώτων βοηθειών και καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) που θα πραγματοποιούνται από τις 10:00 έως τις 20:00 ανά μία ώρα στο Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης, αρχίζουν αύριο οι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. 

Επιδείξεις βασικών πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Τις επιδείξεις θα κάνουν εθελοντές του ΕΕΣ με την ενεργό συμμετοχή του κοινού. Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση για την ιστορία τους Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, για τα προγράμματα εθελοντισμού και για τα μαθήματα πρώτων βοηθειών που οργανώνονται στο Τμήμα Θεσσαλονίκης του ΕΕΣ.

Επίσης από τις 18:00 έως τις 20:00 θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις ακινητοποίησης πολυτραυματία και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, εφήβους και ΑΜΕΑ.

Τέλος, αύριο, από τις 20:00 έως τις 22:00, θα γίνει προβολή του εμβλήματος του ΕΕΣ στο Λευκό Πύργο, ενώ εθελοντές και παρευρισκόμενοι θα πιαστούν χέρι - χέρι για να αγκαλιάσουν το μνημείο σε ένδειξη αλληλεγγύης, ενότητας και προσφοράς, με σκοπό την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας και κειμηλίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο κτίριο του ΕΕΣ στο Λιμάνι. Την έκθεση θα μπορούν να επισκέπτονται σχολεία και πολίτες έως τις 17 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 14:00.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πώς γίνεται η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση σε μωρά (βίντεο)

Τα 5 λεπτά που μπορούν να σε σώσουν από καρδιακή ανακοπή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ