ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απεργία διαγνωστικών: Με προσωπικό ασφαλείας θα παραδίδουν τις εξετάσεις στις 10 και 11 Ιουνίου

Απεργία διαγνωστικών: Με προσωπικό ασφαλείας θα παραδίδουν τις εξετάσεις στις 10 και 11 Ιουνίου

Με προσωπικό ασφαλείας θα παραδώσουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έχουν διενεργήσει τις προηγούμενες μέρες, τα διαγνωστικά κέντρα, που ξεκινούν απεργία διαρκείας την Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Με ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑ.ΣΙ.ΔΙ.Κ.), επισημαίνει τα εξής:

«Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι, μετά την απόφαση των φορέων εργαστηριακής και κλινικοεργαστηριακής ιατρικής την προηγούμενη εβδομάδα για αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά μας (κλείδωμα των μονάδων μας), αρχής γενομένης από την Δευτέρα 10/06/2019, θα πρέπει τις 2 πρώτες ημέρες της αποχής μας, δηλαδή την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη 10 και 11 τρέχοντος μηνός, να λειτουργήσουμε με προσωπικό ασφαλείας και για 3 ώρες το απόγευμα της κάθε ημέρας και συγκεκριμένα από τις 17:00 έως 20:00, για να παραδώσουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα έχουμε διενεργήσει την Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο αυτής της εβδομάδας, έτσι ώστε οι πολίτες που θα μας επιλέξουν για τις διαγνωστικές τους εξετάσεις, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία λαμβάνοντας τα αποτελέσματα που τους αφορούν, αφού η επαναλειτουργία των μονάδων μας λόγω της αποχής διαρκείας που έχουμε εξαγγείλει δεν μπορεί εκ των προτέρων να προσδιοριστεί. 

Παράλληλα, μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχαμε με την ηγεσία του Υπ. Υγείας και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στο Υπουργείο Υγείας, αποφασίστηκε να γίνει προσπάθεια ανεύρεσης των χρημάτων που απαιτούνται για την κάλυψη τουλάχιστον της υπέρβασης του προϋπολογισμού του β’ εξαμήνου 2018 που ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί, προσπάθεια η οποία συμφωνήθηκε να γίνει σήμερα από μία μικτή επιτροπή που θα περιλαμβάνει μέλη του Συντονιστικού Οργάνου μαζί με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και εάν τελεσφορήσει να ανακοινωθεί εγγράφως μέχρι την προσεχή Παρασκευή 07/06/2019.

 Εμείς πάντως προετοιμαζόμαστε δυναμικά για την αποχή διαρκείας όπως την έχουμε προγραμματίσει και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς ανάλογα με τις εξελίξεις».

Πανελλήνιες 2019: Δείτε πρώτοι τα θέματα, τις απαντήσεις τους και τις εκτιμήσεις για τις βάσεις 2019

Διαβάστε επίσης:

Σύσταση ομάδας εργασίας από το υπουργείο Υγείας για το clawback

Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζει ο ΠΑΣΙΔΙΚ

BEST OF NETWORK

PlusQueen