ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: «Bloody Festival» στην ΑΣΚΤ

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: «Bloody Festival» στην ΑΣΚΤ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που είναι την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) διοργανώνει από το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουνίου, το φεστιβάλ αιμοδοσίας «Bloody Festival» στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ).

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ( Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

Την ημέρα αυτή τιμάται, διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή : λίγο από το χρόνο του και 400ml αίμα από τα 5 λίτρα που έχει.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), ως ο αρμόδιος φορέας για την προσέλκυση και διατήρηση εθελοντών αιμοδοτών και την εξασφάλιση επαρκών εθνικών αποθεμάτων αίματος, διοργανώνει το φεστιβάλ αιμοδοσίας «Bloody Festival» που θα περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις στους χώρους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ),που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 256, Μοσχάτο.

Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν αργά το βράδυ, περιλαμβάνοντας δράσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες με την είσοδο σε όλες τι εκδηλώσεις να είναι ελεύθερη.

10.00-11.30: -Βιωματικές Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Εθελοντική Αιμοδοσία  σε γκρουπ παιδιών 11-14 ετών

11.45-13.00: Παιδική Θεατρική Παράσταση

14.00-18.00: Προβολή ταινιών επιστημονικής φαντασίας για έφηβους

18.00-18.30: Καφές-Ελαφρύ σνακ

18.30-20:00: Πάνελ-Συζήτηση με θέμα «Επικοινωνία και Αιμοδοσία», με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών και δημοσιογράφων.

20.10-21:15: Συναυλία σύγχρονης τζαζ

21.30-23.30: Συναυλία στον υπαίθριο χώρο της ΑΣΚΤ.

 

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΕΑ: Εγκαινιάστηκε η νέα Αίθουσα Κεντρικής Επεξεργασίας Αίματος

Αιμοδοσία: Τι πρέπει να κάνετε πριν και μετά

BEST OF NETWORK