ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ε.Ο.Δ.Υ.: Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 γιορτάζεται για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organization) και του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (Food and Agriculture Organization of the United Nations).

Ε.Ο.Δ.Υ.: Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων και σύνθημα «Η Ασφάλεια των Τροφίμων είναι ζήτημα όλων», τονίζεται η σημασία της συνεργασίας όλων των φορέων υγείας, των παραγωγών και των καταναλωτών, ώστε τα τρόφιμα να παραμένουν ασφαλή και να αποφεύγονται τα τροφιμογενή νοσήματα.

Ο Ε.Ο.Δ.Υ., μέσω των συστημάτων επιτήρησης που διαθέτει, παρακολουθεί τη διαχρονική εξέλιξη της συχνότητας των λοιμωδών νοσημάτων που προκαλούνται από την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων στην Ελλάδα.

Για κάθε κρούσμα που δηλώνεται μέσω των υπηρεσιών υγείας της χώρας στον Ε.Ο.Δ.Υ., πραγματοποιείται διερεύνηση και, σε συνεργασία με τις αρχές δημόσιας υγείας της χώρας, εφαρμόζονται τα απαιτούμενα μέτρα.

Σε περίπτωση έξαρσης κρουσμάτων τροφιμογενών νοσημάτων ακολουθούνται συγκεκριμένα πρωτόκολλα διερεύνησης, σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές με σεβασμό στις αρχές της «ενιαίας υγείας».

Το κοινό μπορεί να απευθύνεται στον Ε.Ο.Δ.Υ., για ερωτήματα που άπτονται των τροφιμογενών νοσημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Τρόφιμα μολυσμένα με απορρυπαντικό βρέθηκαν σε γερμανικό βρεφονηπιακό σταθμό

"Ασφαλή και υγιεινά τρόφιμα: Αλήθειες & ψέματα" - Ημερίδα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών