ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμπαράσταση Π.Ι.Σ. και Ι.Σ.Α. στις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ.) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α.) στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των Εργαστηριακών και Κλινικοεργαστηριακών Ιατρών που ξεκίνησαν από σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουνίου απεργία διαρκείας.

Συμπαράσταση Π.Ι.Σ. και Ι.Σ.Α. στις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών

Τα εργαστήρια θα είναι ανοικτά τις απογευματινές ώρες, προκειμένου να παραδίδουν αποτελέσματα εξετάσεων που έχουν ήδη διενεργηθεί.

Αύριο, Τρίτη 11 Ιουνίου, το συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών Ενώσεων Π.Φ.Υ. αναμένεται να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το θέμα της υποχρεωτικής επιστροφής (clawback). Είχαν προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι οποίες κατέληξαν σε αδιέξοδο.

Σε ανακοίνωσή του, ο Π.Ι.Σ. αναφέρει ότι οι εργαστηριακοί γιατροί αντιδρούν «στις συνεχείς περικοπές, στις υποτιμολογήσεις των εξετάσεων, στην επιβολή υποχρεωτικών επιστροφών (clawback) και υποχρεωτικών εκπτώσεων (rebate) που έχουν οδηγήσει τον κλάδο σε εξόντωση, το σύνολο των γιατρών σε δραματική υποβάθμιση και τους πολίτες σε αποστέρηση των εργαστηριακών ιατρικών εξετάσεων, τις οποίες έχουν απόλυτη ανάγκη». Όπως σημειώνει, βρίσκεται αλληλέγγυος προς τους εργαστηριακούς γιατρούς και καλεί ολόκληρη την ιατρική κοινότητα και τους κοινωνικούς φορείς να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στον αγώνα τους.

Ο Ι.Σ.Α., καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, προκειμένου, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, «να αποτρέψουν τις δυσμενέστατες εξελίξεις που απειλούν τη βιωσιμότητα του κλάδου».

Διαβάστε επίσης:

Απεργία διαγνωστικών: Με προσωπικό ασφαλείας θα παραδίδουν τις εξετάσεις στις 10 και 11 Ιουνίου

Σε νέες κινητοποιήσεις τα διαγνωστικά για clawback & rebate