ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σισμανόγλειο: 6 καθαρίστριες απολύθηκαν από τον εργολάβο επειδή ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.) καταγγέλλει ότι έξι καθαρίστριες του νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» απολύθηκαν από τον εργολάβο, επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Σισμανόγλειο: 6 καθαρίστριες απολύθηκαν από τον εργολάβο επειδή ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου επισημαίνει με σχετική του ανακοίνωση:

«Οι εργολάβοι στα Νοσοκομεία -που όλο φύγουν και όλο μένουν-, συνεχίζουν την ασυδοσία τον εκβιασμό και την ομηρία των εργαζομένων. Στο “Σισμανόγλειο” και αφού οι εργαζόμενοι παρέμεναν τέσσερις μήνες απλήρωτοι, προχώρησαν σε στάση εργασίας - αποχή διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Η απάντηση της εργοδοσίας έμμεση!! Απολύθηκαν έξι προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων».

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ζητά την άμεση ανάκληση των απολύσεων και την επιστροφή των εργαζομένων στις ίδιες θέσεις που κατείχαν και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Ζητούν επίσης από την Διοίκηση του Νοσοκομείου, την Ομοσπονδία και το Υπουργείο να επέμβουν για να σταματήσουν τον «εργασιακό μεσαίωνα» και να «φύγουν τώρα οι εργολάβοι ιδιώτες από τα δημόσια νοσοκομεία».

Η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. ζητά την παρέμβαση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΕΔΗΝ: Σκανδαλώδη παράταση της θητείας των Διοικητών από τον Πολάκη

ΠΟΕΔΗΝ: Πνίγεται στα χρέη το Σισμανόγλειο