ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κέντρο Βρεφών Μητέρα: Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας απαντά στις κατηγορίες περί «λουκέτου»

Κέντρο Βρεφών Μητέρα: Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας απαντά στις κατηγορίες περί «λουκέτου»

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής απαντά στις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων και της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.,  περί «λουκέτου» του τμήματος Βρεφών στο «ΜΗΤΕΡΑ».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, «είναι επαναλαμβανόμενη πρακτική της διεύθυνσης και των ΔΣ να αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος Βρεφών και έχει συμβεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν επί άλλων διοικήσεων.

Το ΔΣ, στην παρούσα φάση, πρότεινε την αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος προσωρινά έως τις 10 Οκτωβρίου και το Επιστημονικό Συμβούλιο, από κοινού με τη Βρεφοκομική Υπηρεσία, αποφάσισαν να μεταφερθούν τα έξι βρέφη στα υπόλοιπα έξι τμήματα.

Η αναλογία του προσωπικού είναι η εξής: εννέα βρεφονηπιοκόμοι για 11 παιδιά, γεγονός που καταδεικνύει ότι όχι μόνο δεν είναι εκτεθειμένα παιδιά και βρέφη σε οποιονδήποτε κίνδυνο, όπως αναφέρεται στην καταγγελία της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., και του Σωματείου των Εργαζομένων, αλλά, αντιθέτως, τους παρέχεται η απαιτούμενη φροντίδα».

Επιπλέον, όπως επισημαίνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, «στις 10 Ιουνίου 2019, προστέθηκαν στη δύναμη των βρεφονηπιοκόμων άλλοι τρεις, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 69 άτομα, μαζί με την προϊσταμένη τους».

«Το “Μητέρα” είναι γνωστό στο πανελλήνιο και έχει καταξιωθεί στην συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας για την πρωτοπόρα προσφορά του στα παιδιά και στις οικογένειες εδώ και 65 χρόνια μέσα από τα προγράμματα παιδικής προστασίας» συμπληρώνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης:

Αναστολή λειτουργίας του τμήματος υποδοχής στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα»

Μία επικίνδυνη υποστελέχωση: Το Κέντρο Υγείας Μητέρα εκπέμπει SOS για τα βρέφη του...

BEST OF NETWORK

PlusQueen