ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Νέες καταγγελίες για περιστατικά βίας στο Νοσοκομείο Άρτας

ΠΟΕΔΗΝ: Νέες καταγγελίες για περιστατικά βίας στο Νοσοκομείο Άρτας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.) γνωστοποιεί με σχετική της ανακοίνωση, δύο νέα περιστατικά βίας, τα οποία συνέβησαν στο Νοσοκομείο Άρτας.

Όπως επισημαίνει η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., η κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία είναι οριακή καθώς πέρα από τα περιστατικά βίας, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο το ιατρικό προσωπικό, αρκετά Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας λειτουργούν χωρίς το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.

Η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. αναφέρει αναλυτικά:

«Στην πρώτη συνάντησή μας με τον νέο Υπουργό Υγείας, επισημάναμε τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει το προσωπικό από βίαιες συμπεριφορές συνοδών και ασθενών και συχνότατες είναι οι καταστροφές δημόσιας περιουσίας και οι κλοπές. Οι αιτίες είναι τα πλημμελή μέτρα φύλαξης. Στο Νοσοκομείο της Άρτας δεν υπηρετεί κανένας φύλακας (security) λόγω έλλειψης κονδυλίων!!!

Την προηγούμενη βδομάδα συνέβησαν άλλα δύο περιστατικά βίας. Συγκεκριμένα χρήστης τοξικών ουσιών απειλούσε οργισμένος το προσωπικό των ΤΕΠ και ταυτόχρονα συνοδός ασθενών έσπασε την τζαμαρία της πόρτας των επειγόντων. Από τύχη δεν είχαμε τραυματισμό από τα θραύσματα. Έχουμε επισημάνει αρκετές φορές την πλημμελή φύλαξη των Νοσοκομείων χωρίς η προηγούμενη κυβέρνηση να πάρει μέτρα.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙΟΥ

Το Κ.Υ. Βουργαρελίου που εξυπηρετεί πάνω από 15.000 κατοίκους έχει εξελιχθεί σε Κέντρο Υγείας φάντασμα. Υπάρχει μόνο ένας ειδικευμένος γιατρός και αυτός οδοντίατρος, ο Διευθυντής του Κ.Υ. Καλύπτεται μόνο από κάποιους αγροτικούς ιατρούς. Τα έκτακτα περιστατικά διακομίζονται στην Άρτα που είναι μιάμιση ώρα απόσταση με κίνδυνο της ζωής τους. Συχνά έχουν καταγραφεί περιστατικά που κινδύνεψε η ζωή τους εξαιτίας της κατάστασης του Κ.Υ.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ

Στο Κ.Υ. Καλεντίνης υπηρετούν 3 οδηγοί πληρώματα ασθενοφόρων χωρίς να υπάρχει ασθενοφόρο, είναι ένα παλιό με μόνιμες βλάβες. Τα έκτακτα περιστατικά μεταφέρονται με ιδιωτικά μέσα (αγροτικά οχήματα, ΙΧ) εάν κληθεί ασθενοφόρο από Άρτα ή Βουργαρέλι που υπάρχουν σταθμοί του ΕΚΑΒ είναι μιάμιση ώρα απόσταση.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να καλύψει το Κ.Υ. Βουργαρελίου με ιατρικό προσωπικό και το Κ.Υ. Καλεντίνης με ασθενοφόρο».

Διαβάστε επίσης:

Εκστρατεία κατά της βίας στα νοσοκομεία

BEST OF NETWORK