ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: 79 νεκροί στην Ελλάδα - 20 νέα κρούσματα - 1.755 στο σύνολο

Ακόμα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργίου Υγείας.

Κορονοϊός: 79 νεκροί στην Ελλάδα - 20 νέα κρούσματα - 1.755 στο σύνολο

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 79, εκ των οποίων 56 είναι άντρες και 23 είναι γυναίκες.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 20, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.755, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. Από αυτά, 361θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 655 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, 90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η μέση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. Οι 19 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 71% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, 9 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ 269 έχουν πάρει εξιτήριο.

Τέλος, συνολικά έχουν ελεγχθεί 26.193 κλινικά δείγματα.

Τέλος η καραντίνα σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά Κοζάνης

Άρθηκαν από σήμερα το πρωί οι περιορισμοί της καραντίνας στην οποία είχαν τεθεί με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας από τις 16 Μαρτίου 2020 οι δύο ορεινοί οικισμοί, Δαμασκηνιά και Δραγασιά της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Η καραντίνα αποφασίστηκε εξαιτίας αρκετών κρουσμάτων κορονοϊού στα δύο χωριά, ενώ οι δύο οικισμοί μέχρι σήμερα «μετρούν» 4 νεκρούς.

Bάσει των στοιχείων του δήμου Βοΐου, φαίνεται ότι την τελευταία εβδομάδα δεν υπήρξε κανένα νέο κρούσμα θετικό στον κορονοϊό τόσο στα δύο χωριά όσο και στον υπόλοιπο δήμο και σύμφωνα με τον δήμαρχο Χρήστο Ζευκλή «η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι θετική και δικαιώνει την στάση και συμπεριφορά των κατοίκων όλο το προηγούμενο διάστημα».

Παρατείνεται η καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης

Ακόμη μία εβδομάδα θα παραμείνει σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκου Χαρδαλιά, η καραντίνα παρατείνεται για προληπτικούς λόγους, ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα έληγε αύριο.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πώς θα αποφύγετε τη συναισθηματική υπερφαγία λόγω στρες (εικόνες)

Κορονοϊός και Καρδιαγγειακά: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για κάθε περίπτωση ξεχωριστά

Κορονοϊός: Η βιταμίνη που προστατεύει τους πνεύμονες & ποιες τροφές την περιέχουν (εικόνες)