ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Πώς θα αποφύγετε τη συναισθηματική υπερφαγία λόγω στρες (εικόνες)

Κορονοϊός: Πώς θα αποφύγετε τη συναισθηματική υπερφαγία λόγω στρες (εικόνες)

Μπορεί η κοινωνική απομάκρυνση και η απομόνωση να αποτελούν ασπίδες προστασίας έναντι του κορονοϊού, ταυτόχρονα όμως μπορούν να οδηγήσουν σε πολλές ανθυγιεινές συμπεριφορές.

Μία από αυτές είναι η υπερκατανάλωση τροφής λόγω του άγχους και της πλήξης που συνεπάγεται η καραντίνα και ο εγκλεισμός στο σπίτι.

Πολλοί άνθρωποι όταν βιώνουν έντονο στρες, αναζητούν παρηγοριά και ανακούφιση στο φαγητό.

Η υπερκατανάλωση τροφής και ειδικά επεξεργασμένων και ανθυγιεινών προϊόντων, είναι γωστό ότι μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν κάποιους τρόπους για να αποφύγετε την κατανάλωση φαγητού λόγω στρες:

Πηγή: Medical Daily

 

Photo 1/7
Απομακρύνετε τους πειρασμούς: Όσο υπάρχουν δελεαστικές τροφές στο οπτικό σας πεδίο τόσο συχνότερα καταναλώνετε σνακ, ακόμα και όταν δεν πεινάτε. Σύμφωνα με έρευνες, η οπτική επαφή με τροφές πλούσιες σε θερμίδες διεγείρει το τμήμα του εγκεφάλου που ρυθμίζει την παρόρμηση και οδηγεί σε λιγούρες και υπερκατανάλωση τροφής.
Photo 2/7
Ακολουθείτε ένα υγιεινό πλάνο γευμάτων: Είναι σημαντικό να τηρείτε το πρόγραμμα γευμάτων ακόμη και όταν δεν πηγαίνετε για δουλειά ή η καθημερινότητα δεν είναι πλέον η ίδια. Πρέπει δηλαδή να τρώτε 3 κύρια γεύματα ή 2 γεύματα και ένα σνακ, ό,τι κάνατε και πριν την αναγκαστική παραμονή στο σπίτι.
Photo 3/7
Μαγειρέψτε: Αφού η καραντίνα δεν σας επιτρέπει να τρώτε έξω, μαγειρέψτε στο σπίτι υγιεινά φαγητά που ωφελούν την υγεία σας. Μελέτη έδειξε ότι όσοι τρώνε σπιτικό φαγητό πάνω από πέντε φορές την εβδομάδα έχουν 28% λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι, ενώ είναι κατά 24% λιγότερο πιθανό να έχουν περιττό σωματικό λίπος, συγκριτικά με όσους τρώνε σπιτικό φαγητό λιγότερες από τρεις φορές την εβδομάδα.
Photo 4/7
Πίνετε πολλά υγρά: Η παραμονή στο σπίτι αποτελεί ευκαιρία να εστιάσετε σε υγιεινές συνήθειες, όπως η πρόσληψη υγρών, η οποία προλαμβάνει την υπερφαγία που σχετίζεται με το στρες.
Photo 5/7
Μείνετε σωματικά δραστήριοι: Αυξήστε τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας, κάτι που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τη βαρεμάρα, το στρες και την αυξημένη κατανάλωση σνακ.
Photo 6/7
Προσπαθείτε να μην βαριέστε: Όταν ξαφνικά έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο, είναι πιθανό να βαρεθείτε και να καταναλώνετε άσκοπα φαγητό. Σκεφτείτε χόμπι και πράγματα που θέλετε να κάνετε και πριν δεν προλαβαίνατε ώστε να γεμίσετε τον ελεύθερο χρόνο σας.
Photo 7/7
Μην ξεφεύγετε από τις μερίδες: Αποφεύγετε να τρώτε από την κατσαρόλα ή το μπολ, καθώς έτσι χάνετε τον έλεγχο της ποσότητας που καταναλώνετε.

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen