Ένας χρόνος #happyBREATHday! Αντιμετωπίζουμε τη Χ.Α.Π., γιορτάζοντας την ανάσα μας

Ξεκίνησε πέρυσι με την καμπάνια «Κάθε χρόνος, μια ανάσα» και έχει ως γνώμονα όλων των δράσεων της, την ανάσα, που αυτή την περίοδο καταλαβαίνουμε περισσότερο από ποτέ την αξία της. Βασικός στόχος της καμπάνιας είναι η ανάδειξη της σημασίας της ενημέρωσης, της πρόληψης και της συνεχούς επαφής με τον πνευμονολόγο, προκειμένου οι ασθενείς με Χ.Α.Π. να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.

Μετά από ένα χρόνο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, και με αφορμή την 18η Νοεμβρίου που φέτος «γιορτάζεται» η Παγκόσμια ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, το #happyBREATHday μας καλεί και πάλι να γιορτάσουμε την ανάσα μας, με μία ξεχωριστή συζήτηση, στην οποία η δημοσιογράφος υγείας Σοφία Νέτα θα συνομιλήσει με διακεκριμένους πνευμονολόγους που θα απαντήσουν στα πιο δημοφιλή ερωτήματα σχετικά με τη Χ.Α.Π.

Το θέμα της συζήτησης είναι «Ενημερώνομαι, δρω, ζω καλύτερα με Χ.Α.Π.» και το περιεχόμενο περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου, τα κύρια συμπτώματα και τους τρόπους διάγνωσης της ΧΑΠ, αλλά και συμβουλές για τη διαχείριση της νόσου από τους ασθενείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19.

Στη συζήτηση συμμετέχουν ο κ. Στέλιος Λουκίδης, Καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, η κα. Αφροδίτη Μπούτου, Πνευμονολόγος -Επιμελήτρια Β’ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκη «Γ. Παπανικολάου» και ο κ. Ελευθέριος Βρουβάκης, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής «Ανάσα» στο Metropolitan Hospital.

Παρακολουθήστε όλη τη συζήτηση στη Facebook σελίδα #happyBREATHday και ενημερωθείτε για τη Χ.Α.Π.

Το link εδώ: https://fb.watch/1QKtC3NAP6/