Η πιο εξελιγμένη μορφή τεχνολογίας που αλλάζει το μέλλον της Εξωσωματικής, τώρα και στην Ελλάδα

Πρόκειται πραγματικά για μία επιστημονική συνεργασία κορυφής, που φέρνει ελπίδες στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης και η οποία επιβεβαιώνει το ότι η Institute of Life-ΙΑΣΩ, μένει πιστή στο όραμά της και συνεχίζει να επενδύει σε νέες τεχνολογίες και νέες επιστημονικές συνεργασίες, με σκοπό να φέρει όλα τα ζευγάρια ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση των προσδοκιών τους, δηλαδή την απόκτηση ενός παιδιού.

exosomatiki

Ποιος είναι ο Dr. Cohen

Το όνομα του Dr. Jacques Cohen είναι σήμερα γνωστό σε όλο τον κόσμο -και όχι τυχαία. Ο ίδιος προέρχεται από την επιστημονική ομάδα του καθηγητή Edwards, του ανθρώπου ο οποίος έφερε στον κόσμο το πρώτο μωρό με Εξωσωματική Γονιμοποίηση. Ο Dr. Jacques Cohen είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένος για την ανάπτυξη και την εξέλιξη μιας σειράς εμβρυολογικών καινοτομιών και πρωτοκόλλων, όπως τα καλλιεργητικά υλικά single step, η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση και η κρυοσυντήρηση των εμβρύων.

Το νέο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης που αυξάνει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

Η Ιnstitute of Life-ΙΑΣΩ μέσω της καινοτόμας συνεργασίας της με τον Dr. Jacques Cohen, συμμετέχει στην πλέον σύχρονη τεχνολογία που υποστηρίζει όλες τις μορφές ιατρικής: την Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence). Mέσω της συλλογής μεγάλου όγκου δεδομένων και ανάλυσης εικόνας και «έξυπνου» λογισμικού, η Τεχνητή Νοημοσύνη βοηθά σήμερα τον ιατρό και τους κλινικούς εμβρυολόγους στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για τη διαδικασία διάγνωσης και θεραπείας των ζευγαριών.

Ποια ακριβώς είναι όμως, η συμβολή του Dr. Jacques Cohen στο έργο της Ιnstitute of Life-ΙΑΣΩ, αναφορικά με το κομμάτι της Τεχνητής Νοημοσύνης; Η σημαντική αυτή συνεργασία, αφορά σε δύο επίπεδα. Το πρώτο σχετίζεται με το σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης ERICA «Embryo Ranking Intelligent Classification Algorithm», το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της διαδικασίας επιλογής εμβρύων, προκειμένου να επιλεγεί το πλέον κατάλληλο έμβρυο για εμβρυομεταφορά. Το σύστημα Artificial Intelligence ERICA, θεωρείται ως το καλύτερο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης στον κόσμο.

Γιατί το ERICA είναι τόσο σημαντικό σήμερα; Διότι πρόκειται για ένα νέο προγνωστικό λογισμικό που ιεραρχεί τα έμβρυα με βάση την ικανότητά τους να εμφυτευθούν επιτυχώς στο ενδομήτριο της υποψήφιας μητέρας, εξασφαλίζοντας την επιλογή του καταλληλότερου εμβρύου για εμφύτευση, με ακρίβεια που φτάνει 92,5%.

Εκτός από το σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης ERICA δε, η συνεργασία της Ιnstitute of Life-ΙΑΣΩ με τον Dr. Jacques Cohen, αφορά και σε ένα ακόμη πρωτοπόρο λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης, που εμπλέκεται για πρώτη φορά στην επιλογή του σωστού σπερματοζωαρίου προς γονιμοποίηση αυξάνοντας τις πιθανότητες εγκυμοσύνης ήδη από την πρώτη εμβρυομεταφορά.

jaque cohen


Ο Dr. Jacques Cohen

Η επιστημονική συνεργασία της Institute of Life-ΙΑΣΩ με τον Δρ. Ζακ Κοέν είχε ξεκινήσει μέσω της πλατφόρμας International IVF Initiative i3, την παγκόσμια πλατφόρμα εκπαίδευσης για επαγγελματίες υγείας στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή την οποία έχει δημιουργήσει ο ίδιος και μέσα από την οποία, η Ιnstitute of Life-ΙΑΣΩ έγινε γνωστή στην παγκόσμια κοινότητα για το πρωτοποριακό επιστημονικό έργο της Κλινικής έρευνας Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, εν έτει 2021, η σύγχρονη τεχνολογία μετατρέπεται σε ένα πολύτιμο «εργαλείο» στα χέρια των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου, προσφέροντας πραγματικές ελπίδες σε όσους θέλουν να αποκτήσουν σήμερα ένα παιδί. Το σίγουρο είναι ότι το παράδειγμα της Institute of Life-ΙΑΣΩ, αποδεικνύει πως μέσα από επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και νέες επιστημονικές συνεργασίες, όλα τα ζευγάρια έρχονται τώρα ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση των προσδοκιών τους.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Institute of Life-ΙΑΣΩ στο Facebook και το Instagram και στην ιστοσελίδα www.iolife.eu