Πρωτοπορία στις οφθαλμικές επεμβάσεις με το Femtosecond Laser

Ειδικότερα, έχει εισαγάγει την πλατφόρμα VICTUS® Femtosecond Laser στην πρακτική της, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στη χειρουργική της ομάδα να χρησιμοποιεί εξελιγμένη τεχνολογία λέιζερ για τον σχεδιασμό, την εκτέλεση και την παρακολούθηση των κρίσιμων σταδίων της οφθαλμικής επέμβασης με προβλέψιμη, αναπαραγώγιμη και συνεπή ακρίβεια λέιζερ.

LASER

Το VICTUS® Femtosecond Laser έχει αναπτυχθεί από την Bausch + Lomb, την κορυφαία εταιρεία στη φροντίδα των ματιών, με αποδεδειγμένο ιστορικό στην παροχή ευέλικτων και πολύτροπων πλατφορμών femtosecond laser και πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των οφθαλμοχειρουργικών laser.

Το VICTUS® Femtosecond Laser στη LASIK και άλλες επεμβάσεις

Η διαδικασία LASIK είναι η πλέον χρησιμοποιούμενη τεχνική για τη θεραπεία διαταραχών της όρασης, όπως οι μυωπία (καθαρή όραση μόνο σε μικρή απόσταση), υπερμετρωπία (καθαρή όραση σε μεγάλη απόσταση), αστιγματισμός και πρεσβυωπία. Η διαδικασία της επέμβασης μέσα από μόνο δύο βήματα απαιτεί αρχικά να δημιουργηθεί ένας λεπτός κερατοειδικός κρημνός (flap) και να ανυψωθεί απαλά προτού χρησιμοποιηθεί το σύστημα excimer λέιζερ, για να αναδιαμορφώσει τον κερατοειδή, να διορθώσει τις οπτικές ανωμαλίες και στη συνέχεια να επανατοποθετηθεί προσεκτικά ο κρημνός.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι χρησιμοποιούν μια λεπίδα μικροκερατόμου, για να δημιουργήσουν τον κρημνό. Πλέον, χρησιμοποιώντας το VICTUS® Femtosecond Laser οι χειρουργοί μπορούν να δημιουργήσουν με ακρίβεια τον κερατοειδικό κρημνό με λέιζερ, καθοδηγούμενοι από υπολογιστή καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Το λέιζερ επιτρέπει στον χειρουργό εξατομικευμένα να ελέγχει με απόλυτη ακρίβεια τη διάμετρο, το πάχος, τη θέση και το πλάτος του κρημνού του κερατοειδούς του ασθενή.

Επιπλέον, η πλατφόρμα VICTUS® Femtosecond Laser επιτρέπει στους χειρουργούς να εκτελούν τα κρίσιμα βήματα της επέμβασης του καταρράκτη με τη βέλτιστη ακρίβεια και ορθότητα. Η αφαίρεση του θολού κρυσταλλοειδούς φακού (καταρράκτη) και η εμφύτευση ενός τεχνητού ενδοφθάλμιου φακού είναι σήμερα μια από τις πλέον ασφαλείς και συνήθεις επεμβάσεις. Με τη χρήση της τεχνολογίας VICTUS® Femtosecond Laser platform η επέμβαση του καταρράκτη διεξάγεται και παρακολουθείται ζωντανά μέσω οπτικής τομογραφίας (OCT) καθ΄ όλη τη διάρκεια της, δίνοντας στο χειρουργό άμεση και ζωντανή εικόνα, καθώς και τον απόλυτο έλεγχο της επέμβασης. Με το VICTUS femtosecond laser ο χειρουργός σας προεπιλέγει το προσωπικό σας οφθαλμολογικό προφίλ, προκειμένου να προσαρμόσει τα ανατομικά χαρακτηριστικά του οφθαλμού σας εύκολα και γρήγορα πριν την επέμβαση.

KATARRAKTIS

Μέσω του ειδικού προφίλ το ενσωματωμένο OCT του συστήματος laser δίνει ταυτόχρονα τη δυνατότητα στον χειρουργό να βλέπει τη δομή του οφθαλμού ανά πάσα στιγμή καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας της επέμβασης, κάνοντας χρήση της μοναδικής απεικονιστικής τεχνολογίας αιχμής (Live OCT) που προσφέρει η Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης για την επέμβασή σας.

Η χρήση laser έρχεται να αντικαταστήσει τον παραδοσιακό κατακερματισμό και την τελική αφαίρεση του καταρράκτη με τη χρήση υπερήχων και νυστεριού, σύμφωνα με τον Δρα Αντώνη Αριστείδου, χειρουργό οφθαλμίατρο στο Οφθαλμολογικό Κέντρο EyeRobotica της Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης.

Η ακρίβεια της καψουλοτομής που γίνεται μέσω laser επιτρέπει στον χειρουργό σας να επιλέξει τον premium ενδοφακό που σας ταιριάζει, όπως είναι οι premium τορικοί ενδοφακοί και οι νέοι ενδοφακοί πρεσβυωπίας. Παράλληλα, διορθώνει τον αστιγματισμό, έτσι ώστε ο ασθενής να απαλλαγεί πλήρως από τα γυαλιά του μετεγχειρητικά.

Για τον κερατόκωνο η νέα πλατφόρμα μπορεί να δημιουργήσει ειδικά tunnels εντός του κερατοειδούς, όπου ο οφθαλμίατρος μπορεί να εισαγάγει ειδικούς δακτυλίους για τη βελτίωση της όρασης των ασθενών αυτών και την απαλλαγή από φακούς επαφής ή γυαλιά.

Τα πλεονεκτήματα

H υπερσύγχρονη πλατφόρμα VICTUS® Femtosecond Laser διασφαλίζει:

• Ταυτόχρονη διόρθωση πρεσβυωπίας, αστιγματισμού ή/και καταρράκτη
3D απεικόνιση του οφθαλμού
• Ασφάλεια επέμβασης
• Ακρίβεια κοπής
• Μικρότερο χειρουργικό χρόνο
Λιγότερη ενέργεια στον οφθαλμό
• Γρηγορότερη ανάρρωση
• Δυνατότητα ολοκλήρωσης της επέμβασης σε λίγα δευτερόλεπτα!

«Πρόκειται για αναίμακτη και ανώδυνη επέμβαση που δεν απαιτεί νοσηλεία, με τον ασθενή να επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητά του, χωρίς πόνους και ενοχλήσεις. Είναι η πιο σύγχρονη επεμβατική μέθοδος για τη θεραπεία της πρεσβυωπίας και του καταρράκτη, με τη δυνατότητα ταυτόχρονης διόρθωσης της όρασης για μακριά, ενδιάμεσα και κοντά μέσω της τοποθέτησης πολυεστιακού ενδοφακού» εξηγεί ο Δρ Αντώνης Αριστείδου.

Μάλιστα, η Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης σάς παρέχει πλέον την επιλογή των νέων ενδοφθάλμιων φακών ενισχυμένου βάθους εστίασης LuxSmart σε συνδυασμό με την τεχνολογία Victus femtosecond Laser.

LUXSMART

Οι ενισχυμένου βάθους εστίασης ενδοφθάλμιοι φακοί LuxSmart της Bausch+Lomb είναι σχεδιασμένοι για να διορθώνουν τόσο τη μακρινή όσο και την ενδιάμεση και μερικώς την κοντινή όραση. Με τους φακούς αυτούς θα μπορείτε να βλέπετε καθαρά αντικείμενα σε μακρινή απόσταση, ενώ η ενδιάμεση όραση θα σας επιτρέπει να βλέπετε την οθόνη του υπολογιστή σας. Διορθώνουν, δηλαδή, ταυτόχρονα τη μυωπία, την υπερμετρωπία και τον αστιγματισμό.

Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα της ολικής λύσης με τους τριπλοεστιακούς ενδοφακούς Fine Vision της Physiol, όπου ταυτόχρονα με τα παραπάνω διορθώνεται και η πρεσβυωπία, η κοντινή δηλαδή όραση για τη χρήση tablet και κινητών. Έτσι ο ασθενής αποκτά πλήρη ελευθερία από τη χρήση γυαλιών σε όλες τις αποστάσεις.

Το Οφθαλμολογικό Κέντρο EyeRobotica της Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης με τη νέα VICTUS Femtosecond Laser Platform βάζει τέλος σε πρεσβυωπία, καταρράκτη και τα προβλήματα που οι εν λόγω ασθένειες δημιουργούν στην καθημερινότητά σας.

ARISTEIDOU


Δρ Αντώνης Αριστείδου MD, PhD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Επιστημονικός Υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου EyeRobotica της Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης

INFO!

EyeRobotica
Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης
Μαρίας Κάλλας 11 & Γραβιάς 2
Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310.895100 & 2310.847144

www.eyerobotica.gr