Η Τεχνητή Νοημοσύνη βοηθά την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Γεννήθηκαν τα πρώτα παιδιά στην Ελλάδα!

Την ώρα που η Ελλάδα ταλανίζεται από το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, η επιστήμη ανοίγει νέους, ελπιδοφόρους ορίζοντες για τα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά, αντιμετωπίζουν όμως διάφορα ζητήματα. Πλέον, έχουν στη διάθεσή τους και στην Ελλάδα ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, που εγγυάται σε πολύ μεγάλο βαθμό ένα επιτυχές αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από τη γέννηση ενός παιδιού. Πρόκειται για ένα κομβικό σημείο για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή στη χώρα μας, που μπορεί να προχωρήσει με επιτυχία ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται ήδη σε μεγάλα κέντρα αναπαραγωγής στις ΗΠΑ και σε επιλεγμένα άλλα ανά τον κόσμο. Η Ελλάδα, μέσω του προγράμματος της Institute of Life – ΙΑΣΩ, συγκαταλέγεται σήμερα στη μικρή αυτή λίστα χωρών, όπου τα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά μέσω της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έχουν και αυτή, την πολύ σημαντική επιλογή.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Στην εποχή μας, όπου η τεχνολογία καταγράφει άλματα καθημερινά και οι τεχνολογικές εξελίξεις οδηγούν τον κόσμο μας σε νέα επίπεδα, η εφαρμογή των συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης επεκτείνεται σε όλο και περισσότερα πεδία. Ειδικά ως προς την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, η Τεχνητή Νοημοσύνη αξιοποιείται ήδη σε πολύ σημαντικό βαθμό και αναμένεται να αποτελεί κυρίαρχη τεχνολογία στο άμεσο μέλλον. Πρόκειται για την πλέον υποσχόμενη μορφή σύγχρονης τεχνολογικής υποστήριξης τόσο για το ζευγάρι που αποζητά ένα παιδί, όσο και για το επιστημονικό προσωπικό που καλείται να ανταπεξέλθει και να ανταποκριθεί επιτυχώς στο αίτημα αυτό.

IASO2

Αυτό που προσφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή είναι η συνδρομή της σε έναν πολύ σημαντικό τομέα: Στην αξιολόγηση ενός μεγάλου μέρους των χαρακτηριστικών κάθε εμβρύου, τα οποία δεν είναι ορατά στο ανθρώπινο μάτι. Εν τούτοις, τα χαρακτηριστικά αυτά και η αξιολόγησή τους βοηθά τον γιατρό να επιλέξει το έμβρυο με τις μεγαλύτερες πιθανότητες εμφύτευσης στο ενδομήτριο της υποψήφιας μητέρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό ακριβείας αγγίζει το 92,5%!

Γίνεται λοιπόν σαφές με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως αυτά τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης που αξιοποιούνται στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για το ιατρικό προσωπικό που αναλαμβάνει τις περιπτώσεις αυτές. Στην Institute of Life – ΙΑΣΩ, όπου εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα αυτή η μέθοδος, οι έμπειροι εμβρυολόγοι και οι γιατροί είναι σε θέση να βοηθήσουν ακόμα και περιπτώσεις που θεωρούνται «πιο δύσκολες». Ας μην παραβλέπουμε άλλωστε το γεγονός πως ναι μεν η τεχνολογία θέτει τα πιο εξελιγμένα εργαλεία στη διάθεση της επιστήμης, όμως είναι ο άνθρωπος, ο γιατρός που με την εμπειρία και τις γνώσεις του, τον επαγγελματισμό και την προσήλωσή του στο αντικείμενό του και στον στόχο του, θα φέρει τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα για το ζευγάρι που θέλει να αποκτήσει παιδί.

Στην Institute of Life – ΙΑΣΩ οι γεννήσεις των πρώτων παιδιών στην Ελλάδα

Πράγματι, μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής των πιο καινοτόμων μεθόδων, πρόσφατα στην Institute of Life – ΙΑΣΩ γεννήθηκαν τα δύο πρώτα παιδάκια στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη κλινική συνεργάζεται με έναν από τους κορυφαίους εμβρυολόγους σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για τον Κλινικό Εμβρυολόγο Dr. Jacques Cohen, που εφαρμόζει το σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης ERICA (Embryo Ranking Intelligent Classification Algorithm). Πρόκειται για ένα σύστημα που μπορεί να συλλέγει πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων, να αναλύει την εικόνα και μέσω του έξυπνου λογισμικού που ενσωματώνει, να παρέχει κάθε λεπτομερή γνώση που χρειάζονται οι γιατροί. Ακολούθως, το έμπειρο ιατρικό προσωπικό έχει στη διάθεσή του όλα τα δεδομένα, προκειμένου να λάβει τις κρίσιμες αποφάσεις που απαιτούνται για τη διαδικασία διάγνωσης και θεραπείας των ζευγαριών.

IASO

Η Institute of Life – ΙΑΣΩ αποτελεί την πρώτη μονάδα στην Ελλάδα που καινοτομεί με το σύστημα αυτό και φέρνει την Τεχνητή Νοημοσύνη στο χώρο της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, εκπληρώνοντας το ίδιο το όραμά της: Να αποτελεί συνώνυμο της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως.

Σήμερα, όλα τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί και καταφεύγουν στη μέθοδο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής γνωρίζουν πως μπορούν να προσπαθήσουν με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Διότι, στην Institute of Life – ΙΑΣΩ μπορούν να προσπαθήσουν να αποκτήσουν παιδί με τη συνδρομή και την εφαρμογή τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης. Τεχνολογίες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, να κάνουν το όνειρο, πραγματικότητα.