Πώς τα SANITIZED PROTOCOLS διασφαλίζουν ύψιστη προστασία σε χώρους υγείας και ομορφιάς

Η αλήθεια είναι πως ανησυχούμε ιδιαίτερα για το πόσο ασφαλείς είμαστε κατά τη διάρκεια μιας ιατρικής πράξης ή μιας περιποίησης και φροντίδας σε έναν τέτοιο χώρο και αναζητούμε τα εχέγγυα που θα μας πείσουν πως πράγματι, όλα γίνονται με τον καλύτερο τρόπο. Στην εποχή του κορωνοϊού, άλλωστε, η τήρηση αυστηρών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους υγείας και ομορφιάς είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Για τον λόγο αυτό αναπτύχθηκε και εφαρμόζεται, η διεθνής πρωτοβουλία SANITIZED PROTOCOLS που ξεκίνησε από την SYMMETRIA και μας δείχνει τον τρόπο για την ύψιστη προστασία επισκεπτών και εργαζομένων σε κάθε χώρο υγείας και ομορφιάς που εφαρμόζει απαρεγκλίτως όσα προστάζει.

«Σκοπός της ιατρικής, ανέκαθεν, ήταν να κάνει τις ζωές των ανθρώπων να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, καλύτερη ποιότητα ή και τα δύο. Η αντιμετώπιση ιών ήταν πάντα μια πρόκληση για την ιατρική, όπως συμβαίνει και με τον Covid-19. Στην παρούσα φάση, πρώτιστο μέλημά μας είναι να παρέχουμε το υψηλότερο επίπεδο φροντίδας στους ασθενείς μας, με σκοπό τη μέγιστη προστασία τους», τονίζει ο Dr. Tom Biggs Αμερικανός καθηγητής πλαστικής χειρουργικής.

sym1

Η επιστήμη της ομορφιάς, τώρα που ο Covid έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας, βρίσκει τον τρόπο να δώσει ακόμη μεγαλύτερη προτεραιότητα στην προστασία και ασφάλεια τόσο των επισκεπτών όσο, φυσικά και των εργαζομένων, στους χώρους όπου παρέχονται οι εξειδικευμένες υπηρεσίες της. Τα SANITIZED PROTOCOLS, όπως ονομάζονται, είναι μία ελληνικής έμπνευσης πρωτοβουλία που ανταποκρίνεται ιδανικά στις αυξημένες ανάγκες της εποχής.

sym2

Πώς ξεκίνησε η πρωτοβουλία

Η ιδέα ανήκει στον Δρ. Νικόλαο Μεταξωτό, πλαστικό χειρουργό, Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών που επισημαίνει πως «τα νέα μέτρα ασφάλειας και οι διαδικασίες τις οποίες ακολουθούμε εντός και εκτός Ελλάδας αποτελούν την καινούργια καθημερινότητά μας». Σε συνεργασία με τρεις ακόμη διεθνώς καταξιωμένους πλαστικούς χειρουργούς από Γαλλία, Αγγλία και Ελβετία, του Dr. Henry Delmar της κλινικής Del Μar, της Dr. Angelica Kavouni-Ion και του Dr. George Stergiou της Urania Praxisklinik ορίστηκαν οι κανόνες και οι διαδικασίες που συνθέτουν τα SANITIZED PROTOCOLS.

sym3



Στην ουσία πρόκειται για μια κατευθυντήρια γραμμή ως προς τα μέτρα ασφαλείας και τους κανονισμούς υγιεινής σε χώρους παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και ομορφιάς, στην περίοδο του κορωνοϊού, η οποία, φυσικά, διαφοροποιείται σε κάθε χώρο ή χώρα, ανάλογα με τις υπηρεσίες που παρέχονται και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των αρμόδιων τοπικών φορέων.

sym4



«Άλλωστε», όπως τονίζει η δερματολόγος Χριστιάννα Ιωσηφίδη, «ως γιατροί, είμαστε πάντα δίπλα στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται και ανέκαθεν είχαμε πάνω απ’ όλα σκοπό μας, την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Σε αυτή την περίοδο λοιπόν που η ασφάλεια όλων μας είναι άμεση και επιτακτική προτεραιότητα, λειτουργούμε με υπευθυνότητα και παίρνουμε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα».

Οι τέσσερις πυλώνες δράσης

sym5

-PROTECT. Το πρώτο βήμα είναι η εκτίμηση πιθανών κινδύνων, ο προσδιορισμός και η αξιολόγηση, η δημιουργία και η εφαρμογή διαδικασιών και οδηγιών που διασφαλίζουν απόλυτη προστασία από τον Covid-19.

-TEST. Συστηματικός καθημερινός έλεγχος και παρακολούθηση του προσωπικού, των πελατών και των επισκεπτών έτσι ώστε να υπάρχει άμεση δράση σε περίπτωση που προκύψουν συμπτώματα.

-INSTRUCT. Για την καλή υγεία και ασφάλεια προσωπικού επισκεπτών και πελατών υπάρχει συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευση.

-REASSURE. Κοινοποιούνται όλες οι διαδικασίες και τα αποτελέσματά τους. Δημιουργείται έτσι κλίμα εμπιστοσύνης και αναδεικνύεται η τεράστια σημασία της διεθνούς αυτής πρωτοβουλίας.

Ένα ύψιστης σημασίας ζήτημα τακτοποιείται μέσω των SANITIZED PROTOCOLS, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, ώστε όλοι εμείς να μην παραλείπουμε τις επισκέψεις μας σε χώρους υγείας και ομορφιάς για να είμαστε και να αισθανόμαστε πάντα καλά!

* Για πληροφορίες σχετικά με τα SANITIZED PROTOCOLS επικοινωνείτε μέσω του website https://www.sanitizedprotocols.com/. Το δικαίωμα εφαρμογής τους και η σχετική εκπαίδευση είναι δωρεάν.