Rezum: Η επαναστατική τεχνολογία αιχμής για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη

Η επαναστατική θεραπεία μετρά ήδη πέντε χρόνια επιτυχούς πορείας σε μεγάλα ουρολογικά κέντρα, σε Αμερική και Ευρώπη.

Τα πλεονεκτήματα της REZUM ανοίγουν νέους δρόμους για τους ασθενείς

Ως γνωστόν, η καλοήθης υπερπλασία χαρακτηρίζεται από την αύξηση του μεγέθους του προστάτη, σε άνδρες άνω των 50 ετών, προκαλώντας δυσάρεστα συμπτώματα όπως η επιτακτική ανάγκη για ούρηση, η ακανόνιστη ροή, η ενοχλητική νυκτουρία, η δυσκολία κατά την έναρξη της ούρησης κ.α. Μέχρι σήμερα, η θεραπεία περιλάμβανε φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική αφαίρεση του αδένα όμως τα νέα για τους ασθενείς στην Ελλάδα, που πάσχουν από υπερτροφία του προστάτη, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα.

Η πρωτοποριακή τεχνική REZUM, αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον προστάτη.

Η νέα τεχνική όχι μόνο είναι ελάχιστα επεμβατική, αλλά ταυτόχρονα διασφαλίζει τη διατήρηση του οργάνου και της σεξουαλικής λειτουργίας, στοιχεία δηλαδή που λειτουργούσαν αποτρεπτικά μέχρι σήμερα για τον ασθενή, ώστε να οδηγηθεί στον ιατρό για αντιμετώπιση. Η μέθοδος διενεργείται στο Ιατρείο Ελάχιστα Επεμβατικής Θεραπείας Προστάτη της Βιοκλινικής Αθηνών του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ από τον Χειρουργό Ουρολόγο Νικόλαο Μπαφαλούκα ΜD.

Το REZUM διοχετεύει θερμική ενέργεια υδρατμών στοχευμένα μόνο στο πάσχον τμήμα του προστάτη που εμποδίζει την ούρηση, επιφέροντας τη σταδιακή συρρίκνωσή του, χωρίς να επηρεάζονται τα ζωτικά τμήματα του οργάνου και οι λειτουργίες τους. Μέσα σε δύο εβδομάδες η ουρήθρα ανοίγει σταδιακά και ο ασθενής απαλλάσσεται από τα συμπτώματά του, διατηρώντας παράλληλα τη στύση και την εκσπερμάτισή του.

Ανώδυνη Μέθοδος - Χωρίς αναισθησία

H καινοτομία της μεθόδου REZUM έγκειται στο γεγονός της διοχέτευσης χαμηλής ενεργείας με συναγωγή, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους που χρησιμοποιούν ενέργεια υψηλής ισχύος και μεγάλης διάρκειας εξ επαφής. Η μέθοδος διαρκεί μόνο 10-15 λεπτά, διενεργείται με απλή μέθη και όχι με γενική αναισθησία, ενώ ο ασθενής επιστρέφει μέσα σε μία ώρα στις καθημερινές του δραστηριότητες, αναίμακτα και χωρίς μετεγχειρητικό πόνο.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη αφορά όλους τους ασθενείς με καλοήθη υπερπλασία που επιθυμούν να απαλλαγούν από τα συμπτώματα και τα φάρμακα τους, χωρίς να πρέπει να οδηγηθούν στο χειρουργείο.

“Η μέθοδος απευθύνεται σε άνδρες με μέγεθος αδένα έως 80cc που αφενός δεν θέλουν να απωλέσουν την στύση και την επσπερμάτισή τους και δεν θέλουν να ταλαιπωρηθούν επίσης με νοσηλείες, νάρκωση και απομάκρυνση από τις επαγγελματικές και κοινωνικές τους συνήθειες επί μακρόν” όπως χαρακτηριστικά μας δηλώνει ο Xειρουργός Ουρολόγος Νικόλαος Μπαφαλούκας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα των ιατρών όπου συμμετέχει ο Χειρουργός Ουρολόγος Νικόλαος Μπαφαλούκας, υπήρξε η πρώτη στην Αθήνα για την πιστοποίηση και την εφαρμογή της μεθόδου , διαθέτει τη μεγαλύτερη σειρά ασθενών και εμπειρία με εξαιρετικά αποτελέσματα, εφάμιλλα των συναδέλφων τού εξωτερικού.

Τέλος, ο Νικόλαος Μπαφαλούκας ο όποιος είναι Εκπαιδευτής της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας του τμήματος Ενδοουρολογίας απαντά στα συχνότερα ανδρικά ερωτήματα και μας ενημερώνει για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη και τις σύγχρονες τεχνικές που την αντιμετωπίζουν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.ourologia.eu ή καλέστε στα τηλέφωνα 210 6994100 και 6944 671969.