Σημάδια και ουλές: Ένας οδηγός φροντίδας για να βελτιώσουμε την όψη της επιδερμίδας μας

Τα σημάδια και οι ουλές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Όλοι, κάποια στιγμή, θα αποκτήσουμε έστω ένα σημάδι ή ουλή. Μικροατυχήματα, επεμβάσεις, γέννα, περιπέτειες… Όλες αυτές οι δραστηριότητες που μένουν χαραγμένες στη μνήμη μας, γίνονται και κομμάτι του σώματός μας με τη μορφή ουλών ή σημαδιών, αλλά δεν είναι πάντοτε «αναμνηστικά» τα οποία θέλουμε να κρατήσουμε. Πώς αντιμετωπίζονται όμως; Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την όψη τους; Για να απαντήσουμε στις παραπάνω ερωτήσεις, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε γιατί και πώς δημιουργούνται τα σημάδια και οι ουλές.

Γιατί και πώς δημιουργούνται τα σημάδια και οι ουλές

Το δέρμα, είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας και από τα πιο «έξυπνα». Όταν το δέρμα μας υφίσταται έναν τραυματισμό, αυτόματα ξεκινούν οι διαδικασίες επιδιόρθωσης και ανάπλασης. Το πόσο καλά θα λειτουργήσουν όμως αυτοί οι μηχανισμοί, εξαρτάται από το βάθος του τραυματισμού και την έκτασή του.

onmed1.jpg

Όταν πρόκειται για τραυματισμούς που διαπερνούν την επιδερμίδα (όχι απλές γρατζουνιές) και φτάνουν ως εσωτερικά στρώματα του δέρματος (το χόριο), το δέρμα ανταποκρίνεται με ταχεία παραγωγή ινών κολλαγόνου, ώστε να επουλώσει το τραύμα και το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία νέου ουλώδους ιστού, που διαφέρει από το υπόλοιπο δέρμα. Πολλές φορές μάλιστα, το σώμα παράγει πολύ περισσότερο κολλαγόνο από ό,τι χρειάζεται, και έτσι έχουμε πιο «ανάγλυφες» ουλές. Αυτές οι ανάγλυφες, ή πιο ανασηκωμένες ουλές, ονομάζονται υπερτροφικές ή χηλοειδείς ουλές.

Ορισμένες ουλές ωστόσο, μπορεί να έχουν την ακριβώς αντίθετη εμφάνιση, να έχουν δηλαδή βάθος. Αυτό το είδος ουλής εμφανίζεται όταν οι υποκείμενες δομές που υποστηρίζουν το δέρμα (λίπος ή μυς) χάνονται. Μερικές χειρουργικές ουλές έχουν αυτή την εμφάνιση.

onmed2.jpg

Πώς αντιμετωπίζονται

Οι ουλές δημιουργούνται αφότου το δέρμα έχει επουλωθεί και η βελτίωσή τους απαιτεί υπομονή και επιμονή. Μέχρι πρόσφατα, οι δραστικές επιλογές που είχαμε για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ουλών και των σημαδιών, βρίσκονταν αποκλειστικά στο ιατρείο του δερματολόγου. Όλα άλλαξαν ωστόσο χάρη στο Hansaplast και τα νέα, πρωτοποριακά επιθέματα ανάπλασης ανεπτυγμένων και χηλοειδών ουλών.

onmed3.png

Πρόκειται για διαφανή, αυτοκόλλητα επιθέματα από πολυουρεθάνη. Η πολυουρεθάνη, είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται στην επαγγελματική φροντίδα πληγών και είναι το πλέον ασφαλές και αποτελεσματικό στη βελτίωση της εμφάνισης των ουλών. Πώς λειτουργεί όμως το επίθεμα ανάπλασης ουλών του Hansaplast;

onmed4.png

Είναι σχεδιασμένο ώστε να παρέχει συνεχή ενυδάτωση (υψίστης σημασίας για την ανάπλαση της επιδερμίδας) στον ουλώδη ιστό. Παράλληλα, αυξάνει τη θερμοκρασία στην περιοχή, κάτι που συμβάλλει στη διαδικασία αναγέννησης της επιδερμίδας και υποστηρίζει την επαναδιαμόρφωση της ουλής. Είναι σχεδόν αόρατο, ιδιαίτερα εύκαμπτο και έτσι επιτρέπει στην επιδερμίδα να αναπνέει, μπορεί να κοπεί στο επιθυμητό μέγεθος και είναι ανθεκτικό στο νερό.

onmed5.jpg

Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να προσαρμόσεις το επίθεμα στο μέγεθος και την έκταση της ουλής σου, να το φοράς με άνεση χωρίς να νιώθεις ότι υπάρχει κάτι στο δέρμα σου και να εκμεταλλευτείς τις επουλωτικές του ιδιότητες ακόμα και στο μπάνιο. Τα πρώτα ορατά αποτελέσματα εμφανίζονται μετά από τις 3 έως 4 εβδομάδες χρήσης. Συνολικά, ο προτεινόμενος χρόνος χρήσης είναι 8 συνεχόμενες εβδομάδες για 12 ώρες καθημερινά.

onmed6.jpg

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, οι ουλές και τα σημάδια στο σώμα μας δεν είναι πάντοτε «αναμνηστικά», που θέλουμε να κρατήσουμε και η αντιμετώπισή τους είναι δύσκολη. Με τα νέα Hansaplast Ανάπλασης Ουλών ωστόσο, ο χρόνος ανάπλασης μειώνεται σημαντικά. Είτε λοιπόν θέλεις να απαλλαγείς από μία μικρή ανεπτυγμένη/ χηλοειδή ουλή που προκλήθηκε από κάποιο χτύπημα ή και μία μεγαλύτερη, όπως η χηλοειδής ουλή μίας καισαρικής τομής, τα Hansaplast Ανάπλασης Ουλών είναι ο καλύτερος «σύμμαχος» για να το κάνεις.

Αναζήτησέ τα αποκλειστικά online στα παρακάτω e-shops

2happy.gr

tofarmakeiomou.gr/

ofarmakopoiosmou.gr

hondoscenter.com/el/

Μάθε περισσότερα στο hansaplast.gr