Η επιστήμη των ουλών: Η διαδικασία επούλωσης, η διαμόρφωση της ουλής και οι λύσεις

Όταν συμβεί κάτι από τα παραπάνω και το δέρμα τραυματιστεί, το σώμα δημιουργεί νέο ιστό για να επιδιορθώσει και να «γεμίσει» το κενό που έχει αφήσει ο τραυματισμός. Όπως είναι λογικό, οι ουλές μπορούν να έχουν διάφορα σχήματα και μεγέθη ενώ, με την πάροδο του χρόνου, οι περισσότερες ουλές σβήνουν φυσικά. Υπάρχουν όμως και άλλες οι οποίες επιμένουν και μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνισή μας. Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις για την βελτίωση της εμφάνισης των ουλών και μάρκες όπως η Hansaplast που παρέχουν τις πλέον εξειδικευμένες, όπως για παράδειγμα τα Επιθέματα Ανάπλασης Ουλών Hansaplast. Για να καταλάβουμε όμως καλύτερα πώς μπορούν να μας βοηθήσουν, αξίζει να μιλήσουμε για την επιστήμη των ουλών, να μάθουμε τι είναι, πώς δημιουργούνται και τι χρειάζονται για να γίνουν λιγότερο εμφανείς.

Τι είναι οι ουλές;

Οι ουλές -όπως αναφέραμε- είναι μέρος της διαδικασίας ανάρρωσης του δέρματος. Ως μέρος του ανοσοποιητικού μας συστήματος, το δέρμα είναι ο φραγμός που μας προστατεύει από τις εξωτερικές επιθέσεις όπως τα μικρόβια. Όταν το δέρμα τραυματίζεται, το σώμα σπεύδει να δημιουργήσει νέο ιστό από κολλαγόνο, προκειμένου να κλείσει το τραύμα και να προστατευτεί το σώμα από τις εξωτερικές επιθέσεις. Η δημιουργία των ουλών, επομένως, είναι ένας μηχανισμός άμυνας του σώματος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλες οι ουλές είναι ίδιες.

OULH1.jpg

Τα είδη ουλών

Κατά τη διαμόρφωσή τους, οι ουλές μπορούν να πάρουν πολλά σχήματα και μεγέθη και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά είδη ουλών. Μερικά από αυτά είναι τα παρακάτω και είναι εκείνα που επηρεάζουν πιο έντονα την εμφάνισή μας, επομένως χρήζουν αντιμετώπισης.

Χηλοειδή. Τα χηλοειδή είναι ανάγλυφες ουλές και επεκτείνονται πέρα ​​από την περιοχή του τραυματισμού. Ανάλογα με το μέγεθος, τον τύπο και τη θέση τους, οι ουλές αυτές μπορεί να έχουν αντιαισθητική εμφάνιση ή ακόμη και να δυσκολεύουν την κίνηση.

Επίπεδες ουλές. Οι συγκεκριμένες ουλές, ξεκινούν με ανάγλυφο σχήμα όμως γίνονται επίπεδες καθώς επουλώνονται. Οι επίπεδες ουλές είναι συχνά ροζ ή κόκκινες. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να γίνουν ελαφρώς πιο ανοιχτές ή σκούρες από το περιβάλλον δέρμα.

Υπερτροφικές ουλές. Οι υπερτροφικές ουλές είναι αισθητές στην αφή και ανάγλυφες, αλλά σε αντίθεση με τα χηλοειδή δεν αυξάνονται και δεν εξαπλώνονται πέρα ​​από την περιοχή του τραυματισμού.

Λύση με την υπογραφή της Hansaplast

Η Hansaplast έχει αφιερώσει πολύ χρόνο στην εύρεση τρόπων για την φροντίδα, την περιποίηση και την επούλωση των πληγών μας. Πλέον, μπορεί και μας παρέχει λύσεις και για νέες ή και παλιές ουλές με τη δημιουργία των Επιθεμάτων Ανάπλασης Ουλών Hansaplast. Πρόκειται για διαφανή, διακριτικά επιθέματα από πολυουρεθάνη, τα οποία βελτιώνουν την ενυδάτωση του ουλώδους ιστού ενώ παράλληλα αυξάνουν τη θερμοκρασία στον ιστό της ουλής, με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας αναγέννησης της επιδερμίδας. Έτσι υποστηρίζει την επαναδιαμόρφωση της ουλής κάνοντάς την πιο απαλή, ήπια και επίπεδη.

HANSAPLAST-ANAPLASH.png

Τα επιθέματα μπορούν να κοπούν και να προσαρμοστούν στο μέγεθος της ουλής, είναι πολύ φιλικά προς το δέρμα, άνετα στη χρήση, ανθεκτικά στο νερό και το υλικό τους, η πολυουρεθάνη, είναι αεροδιαπερατό (επιτρέπει στο δέρμα να «αναπνέει») για μέγιστη άνεση κατά τη χρήση.

Ο ρόλος της πολυουρεθάνης

Τα Επιθέματα Ανάπλασης Ουλών Hansaplast είναι κατασκευασμένα από πολυουρεθάνη καθώς, σύμφωνα με έρευνα της Hansaplast, η χρήση του συγκεκριμένου υλικού συνέβαλλε στην βελτίωση του συνολικού δείκτη εμφάνισης των ουλών κατά 33,7% σε 12 εβδομάδες. Στην έρευνα συμμετείχαν 60 εθελοντές και, συνολικά, αποδείχθηκε ότι τα επιθέματα πολυουρεθάνης έδειξαν μια, σημαντικά πιο έντονη, βελτίωση στην εμφάνιση των ουλών μετά από επιμελή χρήση.

HANSAPLAST-ANAPLASH2.png.jpg

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα προϊόντα που κατασκευάζονται από πολυουρεθάνη, χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια στην επαγγελματική φροντίδα πληγών και είναι, ο πλέον ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των ανεπτυγμένων και διαμορφωμένων υπερτροφικών ή χηλοειδών ουλών.

Τα αποτελέσματα

Τα Επιθέματα Ανάπλασης Ουλών Hansaplast με συνεπή και επιμελή χρήση προσφέρουν εγγυημένα αποτελέσματα από τις πρώτες εβδομάδες. Πιο συγκεκριμένα, τα επιθέματα συνιστάται να χρησιμοποιούνται για 12 ώρες καθημερινά, για τουλάχιστον 8 συνεχόμενες εβδομάδες. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά από στις 3-4 εβδομάδες, ενώ η χρήση τους για περισσότερο από 8 εβδομάδες μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω την εμφάνιση της ουλής.

HANSAPLAST-ANAPLASH3.png.jpg

Οι ουλές είναι κάτι το αναπόφευκτο και θα συμβούν στην πλειονότητα των ανθρώπων κάποια στιγμή της ζωής τους. Η διαδικασία επούλωσης και διαμόρφωσής τους είναι από τα μικρά «θαύματα» του οργανισμού μας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπομείνουμε την παρουσία τους. Τα Επιθέματα Ανάπλασης Ουλών Hansaplast είναι στη διάθεσή μας για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους και να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από τις ουλές. Αναζητήστε τα online σε e-pharmacies, σε φυσικά φαρμακεία, καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα καλλυντικών.