Αντιμετωπίζετε ενοχλήσεις στις αρθρώσεις; Οι συμβουλές των ειδικών για μία πιο άνετη καθημερινότητα!

Επομένως, μία άρθρωση μπορεί να λειτουργεί είτε σταθεροποιητικά είτε να συμμετέχει στην κίνηση του σώματος.

Το πρόβλημα ωστόσο, παρουσιάζεται όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα από τα πιο κοινά προβλήματα μίας απαιτητικής και έντονης καθημερινής ζωής, που δεν είναι άλλο από τον πόνο στις αρθρώσεις. Πρόκειται άλλωστε, για ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας και οφείλεται κυρίως στις καθημερινές συνήθειες που μας επιβαρύνουν. Τέτοιες μπορεί να είναι από τη μια η πολύωρη ορθοστασία, αλλά και η καθιστική ζωή από την άλλη, ενώ αντίστοιχα προβλήματα δημιουργεί και η έντονη σωματική άσκηση.

Το ερώτημα βεβαίως, είναι πώς θα καταφέρουμε να καταπολεμήσουμε έναν ενοχλητικό πόνο στον καρπό, έναν τραυματισμό στον αγκώνα ή μια ταλαιπωρημένη μέση, κοινώς τις ενοχλήσεις στις αρθρώσεις μας, έτσι ώστε να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο εύκολη και ευχάριστη γίνεται την καθημερινότητά μας; Αρκεί να ακολουθήσουμε τις συμβουλές των ειδικών που «υπόσχονται» να μας ανακουφίσουν από τον ανεπιθύμητο πόνο στις αρθρώσεις, με τη σημαντική βοήθεια της νέας σειράς επιδέσμων στήριξης της Hansaplast.

#1 Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση

Μπορεί η τακτική άσκηση να είναι επιβεβλημένη στην καθημερινότητά μας, τόσο για σωματικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους, ωστόσο εκείνο που είναι σημαντικό να αποφεύγουμε είναι η έντονη σωματική άσκηση που πολλές φορές επιβαρύνει το σώμα μας.

Ποια είναι λοιπόν η λύση; Να ακολουθήσουμε ένα ειδικό πρόγραμμα γυμναστικής, με ασκήσεις ενδυνάμωσης και ευλυγισίας, οι οποίες πάντα είναι προσαρμοσμένες στα μυοσκελετικά ζητήματα, τη σωματοδομή και την φυσική κατάστασή μας. Για παράδειγμα, εάν κάποιος αποφάσισε μετά από ένα διάστημα αποχής να ξεκινήσει και πάλι την εκγύμναση του σώματός του, θα ήταν προτιμότερο να επιλέξει ήπια αερόβια άσκηση, όπως είναι το κολύμπι, το ποδήλατο, το περπάτημα σε χορτάρι ή ταρτάν.

Καθοριστικός «σύμμαχος» σε αυτή τη διαδικασία φυσικά, είναι και η σειρά επιδέσμων στήριξης από τη Hansaplast και συγκεκριμένα η Hansaplast Επιγονατίδα, που βοηθά στην παροχή στήριξης σε αδύναμα ή τραυματισμένα γόνατα και στην προστασία από περαιτέρω τραυματισμούς. Για εμάς λοιπόν, που αναζητάμε έναν έξτρα «σύμμαχο» στις ήδη αδύναμες αρθρώσεις μας, η στοχευμένη αντιμετώπιση της Hansaplast Επιγονατίδας, χάρη στον αμφιδέξιο σχεδιασμό της και το πρακτικό ενιαίο μέγεθος, είναι όλα όσα χρειαζόμαστε. Μάλιστα, παρέχει μέτριο επίπεδο στήριξης κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων μας, το επίπεδο συμπίεσης μπορεί να προσαρμοστεί στις προσωπικές μας ανάγκες, ενώ είναι κατάλληλη για το αριστερό και δεξί γόνατο και διατίθεται σε ένα ρυθμιζόμενο μέγεθος.

hans3.jpg

#2 Πείτε «όχι» στις πολλές ώρες ορθοστασίας

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, συχνά μας φέρνουν αντιμέτωπους με ενοχλητικούς πόνους στη μέση ή στους αστραγάλους, λόγω ορθοστασίας. Και εδώ είναι που κρίνεται απαραίτητη η αλλαγή του τρόπου ζωής μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το γεγονός ότι η ορθοστασία, που για πολλούς είναι καθημερινή ρουτίνα, επιβαρύνει σημαντικά συγκεκριμένες αρθρώσεις του σώματός μας.

Ειδικότερα λοιπόν, για όσους από εμάς αντιμετωπίζουμε πόνους στις αρθρώσεις, είναι απαραίτητο να αποφεύγουμε τις πολλές ώρες ορθοστασίας και σε περίπτωση που αυτό είναι αναγκαίο, τουλάχιστον να φροντίζουμε ούτως ώστε τα παπούτσια που επιλέγουμε για τις καθημερινές μας μετακινήσεις να είναι άνετα.

Μάλιστα, με τη βοήθεια της Hansaplast Ζώνη Στήριξης, που συμβάλλει στην παροχή στήριξης και προστασίας στην περιοχή της πλάτης, ανακουφίζει άμεσα και εξυπηρετεί κάθε σωματότυπο χάρη στο πρακτικό ενιαίο της μέγεθος. Αντίστοιχα η Hansaplast Επιστραγαλίδα βοηθά στην παροχή στήριξης σε αδύναμους ή τραυματισμένους αστραγάλους και στην προστασία από περαιτέρω τραυματισμούς, η αντιμετώπιση του πόνου θα είναι πολύ πιο άμεση και στοχευμένη.

#3 Αποχαιρετήστε την καθιστική ζωή

Στον αντίποδα της πολύωρης ορθοστασίας φυσικά, βρίσκεται η καθιστική ζωή που συχνά μπορεί να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στη σωματική μας υγεία. Ειδικά, εάν αυτός ο τρόπος ζωής συνδυάζεται με κακή διατροφή και αύξηση του σωματικού βάρους, ο κίνδυνος να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι αρθρώσεις μας είναι υπαρκτός.

Και αυτό, διότι οι αρθρώσεις πρέπει να κινούνται για να διατηρούνται σε καλή υγεία και να είναι λειτουργικές, μιας και η έλλειψη κίνησης επιταχύνει τον εκφυλισμό. Για εμάς λοιπόν, που επιθυμούμε να καταπολεμήσουμε τον πόνο στις αρθρώσεις, αρκεί να βάλουμε στην καθημερινότητά μας τους πιο αποτελεσματικούς «συμμάχους» των αρθρώσεων, που δεν είναι άλλη από τη νέα σειρά επιδέσμων στήριξηςτης Hansaplast.

Είτε λοιπόν, οι πόνοι που αντιμετωπίζουμε αφορούν στον καρπό είτε στον αγκώνα, υπάρχουν τα αντίστοιχα βοηθήματα για να τους αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, το περικάρπιο της Hansaplast βοηθά στην παροχή στήριξης σε αδύναμους ή τραυματισμένους καρπούς και στην προστασία από περαιτέρω τραυματισμούς, ενώ και η Hansaplast Περιαγκωνίδα για Επικονδυλίτιδα βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο στην περιοχή του αγκώνα, αποτελώντας ιδανική επιλογή για άμεση στήριξη.

hans1.jpg

Για εμάς επομένως, που αντιμετωπίζουμε ανεπιθύμητους πόνους στις αρθρώσεις, το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσουμε τις συμβουλές των ειδικών και να βάλουμε «τέλος» στους καθημερινούς πόνους, φροντίζονται το σώμα και τον οργανισμό μας, χάρη στη νέα σειρά επιδέσμων στήριξης της Hansaplast.