Κοινοί «μύθοι» για τον πόνο στις αρθρώσεις που μας εμποδίζουν να τον αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά

Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν επιπλέον παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα, τα αυτοάνοσα νοσήματα, η έντονη καταπόνηση, οι τραυματισμοί, αλλά και οι λοιμώξεις, που παίζουν συχνά σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση των αρθρικών πόνων και της αρθρίτιδας.

Ακριβώς επειδή οι πόνοι στις αρθρώσεις επηρεάζουν πολλά άτομα, δυσχεραίνοντας σημαντικά την καθημερινότητά τους, το πρώτο και πιο σημαντικό «βήμα» για την αντιμετώπισή τους, είναι να καταρρίψουμε τους πιο διαδεδομένους «μύθους» γύρω από τις αιτίες που μας φέρνουν αντιμέτωπους με έντονους πόνους στις αρθρώσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, ανακαλύπτουμε τους αποτελεσματικούς «συμμάχους» της σειράς επιδέσμων στήριξης από τη Hansaplast, οι οποίοι προσφέρουν στήριξη, ανακούφιση και προστασία.

Μύθος 1: Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν τον πόνο στις αρθρώσεις

Πολλοί είναι οι μύθοι που περιβάλλουν την υγεία, και ίσως ο πιο συχνός όλων είναι πως οι αλλαγές του καιρού επηρεάζουν τις αρθρώσεις. Ορισμένοι μάλιστα, ισχυρίζονται ότι μπορούν να «προβλέψουν» την κακοκαιρία βασιζόμενοι στις ενοχλήσεις που νιώθουν στο σώμα τους λίγες μέρες πριν εκδηλωθεί.

Ωστόσο, ο κοινός αυτός «μύθος» έρχεται να καταρριφθεί, αφού επιστήμονες από τις ΗΠΑ δίνουν οριστική απάντηση στο συγκεκριμένο ζήτημα, δηλώνοντας ότι ο καιρός ουδεμία σχέση έχει με τα αρθριτικά ή με παλιούς τραυματισμούς. Εάν λοιπόν, ένας ασθενής αισθάνεται πόνο στην πλάτη, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να εμπιστευτεί τη Hansaplast Ζώνη Στήριξης, η οποία -ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών- μπορεί να συμβάλλει στην παροχή στήριξης και προστασίας στην περιοχή της πλάτης και να ανακουφίσει άμεσα.

hans2.jpg

Μύθος 2: Η ακινησία ανακουφίζει από τον πόνο στις αρθρώσεις

Δεν είναι λίγες οι φορές, που ως λύση στους πόνους των αρθρώσεων παρουσιάζεται η ακινησία. Ανεξάρτητα όμως, από το είδος της αρθρίτιδας, αυτό ισχύει μόνο όταν ο ασθενής βρίσκεται σε φάση οξέος πόνου. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το σημαντικό είναι να μην αφήνει τη δυσκαμψία να τον ακινητοποιεί.

Επομένως, η ήπια άσκηση και η κίνηση είναι απαραίτητες σε ασθενείς που πάσχουν από πόνους στις αρθρώσεις. Σε αυτό φυσικά, μπορεί να συμβάλλουν θετικά, οι αποτελεσματικοί «σύμμαχοι» της σειράς επιδέσμων στήριξης από τη Hansaplast, όπως για παράδειγμα η Hansaplast Επιστραγαλίδα και το Hansaplast Περικάρπιο, αναλόγως εάν ο πόνος που απασχολεί τον ασθενή, αφορά σε αδύναμους και τραυματισμένους αστραγάλους ή καρπούς.

Μύθος 3: Η διατροφή δεν επηρεάζει τον πόνο στις αρθρώσεις

Ο «μύθος» πως η διατροφή δεν παίζει ρόλο στον πόνο στις αρθρώσεις, είναι σημαντικό να καταρριφθεί, καθώς -όπως επηρεάζει κάθε τομέα της υγείας- επηρεάζει και τους πόνους στις αρθρώσεις. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή λοιπόν, όχι μόνο μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εκδήλωση ορισμένων μορφών και να επιδεινώσει άλλες, αλλά συγχρόνως είναι επαρκώς τεκμηριωμένο ότι η μεσογειακή διατροφή δρα ευεργετικά στις μη αυτοάνοσες μορφές αρθρίτιδας, κυρίως χάρη στο ελαιόλαδο, τα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τρόφιμα και τα λαχανικά.

Φυσικά, πρόκειται για μία αντιμετώπιση που λειτουργεί επικουρικά στον πόνο των αρθρώσεων, όμως μπορεί να έχει ακόμη πιο ευεργετικά αποτελέσματα, εάν συνδυαστεί με τη σειρά επιδέσμων στήριξης Hansaplast, που χάρη στην τεχνολογία Dynamic Pain Guard και την 360° Τεχνολογία Στήριξης, προσφέρει προστασία και ανακούφιση σε κάθε δραστηριότητα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το γεγονός πως ασθενείς με αδύναμα ή τραυματισμένα γόνατα, που χρησιμοποιούν την επιγονατίδα Hansaplast, προστατεύονται από περαιτέρω τραυματισμούς, ενώ άλλοι που πάσχουν από πόνους στον αγκώνα, αρκεί να εμπιστευτούν τη Hansaplast Περιαγκωνίδα για Επικονδυλίτιδα, που βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο στην περιοχή του αγκώνα.

hans3.jpg

Σίγουρα, δεν είναι «μύθος» το γεγονός πως η αρθρίτιδα αποτελεί ομάδα παθήσεων που προκαλούν βλάβη στις αρθρώσεις και οδηγεί σε πόνο και δυσκαμψία, γι’ αυτό και συχνά επηρεάζει πολλά διαφορετικά σημεία της άρθρωσης και κάθε σχεδόν άρθρωση στο σώμα. Γι’ αυτόν τον λόγο, η αντιμετώπιση των πόνων στις αρθρώσεις, μέσα από τη σειρά επιδέσμων στήριξης από τη Hansaplast, είναι όλα όσα χρειάζεται ένας ασθενής για στήριξη, ανακούφιση και προστασία.