ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ – GE Healthcare: Ισχυρή συμμαχία για την Υγεία

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και η GE Healthcare ανακοινώνουν την ισχυρή συνεργασία τους στον τομέα της Απεικονιστικής Ιατρικής, με γνώμονα την μέγιστη διαγνωστική ακρίβεια και τη βέλτιστη φροντίδα για όλους.

ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ – GE Healthcare: Ισχυρή συμμαχία για την Υγεία

Με διαχρονικό «σύμμαχο» τη GE Healthcare, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εξοπλίζει τα Διαγνωστικά Κέντρα της με συστήματα τελευταίας απεικονιστικής τεχνολογίας και επενδύει αφειδώς στη διαρκή αναβάθμισή τους, υπηρετώντας τις αρχές της αξιόπιστης διάγνωσης, της καθολικής φροντίδας, της ανθρώπινης προσέγγισης για κάθε ασθενή.

Μέσα στο 2022 ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε όλος ο εξοπλισμός των Διαγνωστικών Κέντρων του Ομίλου στη Θεσσαλονίκη. Εγκαταστάθηκαν 4 νέοι αξονικοί τομογράφοι και αναβαθμίστηκαν 5 μαγνητικοί τομογράφοι.

Στο δίκτυο του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν 47 συστήματα Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας καθώς επίσης και δεκάδες συστήματα υπερηχοτομογραφίας τελευταίας γενιάς της GE Healthcare.

Ξεχωρίζουν ο Αξονικός Τομογράφος 128 τομών Revolution Maxima και ο SIGNA™ Voyager AIR™, ο πρώτος μαγνητικός τομογράφος 1.5T με τεχνολογία AIR™ και τεχνητή νοημοσύνη.

Ο τελευταίας γενιάς αξονικός τομογράφος Revolution Maxima ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των ασθενών, παρέχοντας υψηλή ποιότητα εικόνας σε μικρότερο χρόνο εξέτασης. Οι ασθενείς είναι σε θέση να πραγματοποιούν εκτός από εξετάσεις ρουτίνας και πιο εξειδικευμένες, όπως αξονική στεφανιογραφία και αξονική αγγειογραφία.

Ο μαγνητικός τομογράφος SIGNA™ Voyager AIR™, προσφέρει νέα επίπεδα άνεσης στον ασθενή, με ευέλικτο σχεδιασμό πηνίων και νέες εφαρμογές, σχεδιασμένες ειδικά για τη μείωση του χρόνου σάρωσης και του θορύβου στο ελάχιστο δυνατό. Έτσι, εξαλείφεται το αίσθημα δυσφορίας, γεγονός που καθιστά το σύστημα κατάλληλο ακόμη και για ασθενείς με κλειστοφοβία.

Mία από τις πιο σημαντικές επενδύσεις του Ομίλου, σε συνεργασία με τη GE Healthcare, αφορά τον τομέα της Πυρηνικής Ιατρικής. Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος ιδιωτικός πάροχος υπηρεσιών Υγείας που διαθέτει το προηγμένο σύστημα ποζιτρονικής υπολογιστικής τοµογραφίας PET/CT Discovery IQ.

Τα Discovery IQ της GE Healthcare, 5 δακτυλίων στην Αθήνα και 3 δακτυλίων στη Θεσσαλονίκη, µε την τεχνολογία Q.Clear και το προηγμένο λογισμικό ποσοτικοποίησης, προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα εικόνας και βελτιστοποίηση στην ποσοτικοποίηση σε σύγκριση με άλλα συμβατικά PET/CT, για έγκαιρη και αξιόπιστη διάγνωση αλλά και παρακολούθηση της ανταπόκρισης του ασθενούς στη θεραπεία. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματά τους είναι η ταχεία απεικόνιση, η δυνατότητα μείωσης της χορηγούμενης δόσης ραδιοφαρμάκου αλλά και η διευκόλυνση της εξέτασης για ηλικιωμένους, ασθενείς που πονάνε ή έχουν κλειστοφοβία καθώς και σε επιβαρυμένους ασθενείς που δεν μπορούν να παραμείνουν ακίνητοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Επενδύουμε σε νέα διαγνωστικά εργαλεία, τεχνολογία αιχμής και διαρκείς αναβαθμίσεις, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης Διαγνωστικής Ιατρικής, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με την ελάχιστη δυνατή καταπόνηση των εξεταζόμενων. Ευχαριστούμε τη GE που στέκεται αρωγός στη δέσμευσή μας για την παροχή κορυφαίας διαγνωστικής ακρίβειας και για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών», τόνισε για τη συνεργασία ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Γεώργιος Ευ. Σπανός.

«Η GE Healthcare συνεργάζεται στενά με τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ επί σειρά ετών, με στόχο τη διαρκή αναζήτηση και επίτευξη της τεχνολογικής καινοτομίας στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεχίζουμε την συνεργασία μας με την εγκατάσταση και λειτουργία απεικονιστικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας εφοδιασμένων με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, πρωτοποριακών αλγορίθμων για χαμηλή δόση ακτινοβολίας και εργαλείων για την βελτιστοποίηση της συνολικής εμπειρίας των ασθενών», ανέφερε ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ελλάδος και Κύπρου της GE Healthcare, Σπυρίδων Γκίκας.

Για τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Ο Όμιλος έχει συμπληρώσει 40 χρόνια στον κλάδο της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Από το 1981 αναπτύσσεται διαρκώς και σήμερα διαθέτει 72 Διαγνωστικά Κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο, 2 γενικές κλινικές, 7 οδοντιατρεία και ένα Κέντρο Διεθνών Ασθενών.

Η είσοδος στην πέμπτη δεκαετία σηματοδοτεί και την είσοδο σε μια νέα εποχή. Στο νέο ξεκίνημα, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ υλοποιεί αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της πρωτοπορίας και της καινοτομίας, συνεχίζει πιο δυνατή, με σταθερή προσήλωση στο όραμα της προαγωγής της Υγείας όλων.

Όλα τα νέα του Ομίλου στην ιστοσελίδα του, σε LinkedIn, Facebook και Instagram.

Για την GE Healthcare

Η GE Healthcare παρέχει προηγμένες ιατρικές τεχνολογίες και υπηρεσίες ώστε να καλύψει τη ζήτηση για βελτιωμένη ποιότητα, ευκολότερα προσβάσιμη και πιο προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλον τον κόσμο. Η GE (NYSE: GE) εργάζεται πάνω σε πράγματα που έχουν σημασία: σπουδαίους ανθρώπους και τεχνολογίες που αντιμετωπίζουν δύσκολες προκλήσεις.

Από υπηρεσίες ιατρικής απεικόνισης, πληροφορικής, παρακολούθησης ασθενών και διαγνωστικών εξετάσεων έως την ανάπτυξη φαρμάκων, τεχνολογιών βιοφαρμακευτικής παραγωγής και λύσεων βελτίωσης της απόδοσης, η GE Healthcare βοηθά τους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα ώστε να παρέχουν εξαιρετική ιατρική περίθαλψη στους ασθενείς τους.

Περισσότερες πληροφορίες: 210-6966313