Δημιουργώντας ευκαιρίες για το αύριο νέων ανθρώπων: Η στήριξη της doValue στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της doValue Greece Τάσος Πανούσης και η Venus Matumba, μέλος της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ

Οι νέοι όμως χρειάζονται στήριξη, ειδικά στην περίπτωση που προέρχονται από ασταθές περιβάλλον. Την ίδια ώρα, οι επιχειρήσεις καλούνται με τη στάση τους να αποτελέσουν το παράδειγμα για το σύνολο της κοινωνίας: Να θέσουν τους όρους, να δημιουργήσουν τις συνθήκες, προκειμένου όλοι μαζί να προχωράμε μπροστά.

Πράγματι, οι επιχειρήσεις σήμερα χαρακτηρίζονται από πλήθος δραστηριοτήτων. Πέρα από αυτή καθαυτή την επιχειρηματική δράση και το αντικείμενό τους, παράγουν κοινωνικό αποτύπωμα, το οποίο αποτιμάται από τη συνεισφορά τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.

Η doValue Greece αποτελεί πρωτοπόρο δύναμη στον τομέα αυτό, καθώς έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας, σε τρεις κρίσιμης σημασίας άξονες της χώρας: Κοινωνία, Περιβάλλον και Υγεία. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει να υποστηρίζει ενεργά δράσεις σχετικές με κοινωνικά θέματα: Η ομαλή κοινωνικοποίηση νέων οι οποίοι προέρχονται από ασταθές οικογενειακό περιβάλλον, αποτελεί μία από αυτές τις δράσεις, με το βλέμμα στραμμένο σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Στηρίζοντας τους νέους για ένα καλύτερο αύριο

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η doValue Greece ενισχύει το έργο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (Α.Μ.Κ.Ε.) ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ, αντικείμενο της οποίας είναι η υποστήριξη προς εφήβους και νεαρούς ενήλικες που προέρχονται από Δομές Κλειστής Παιδικής Προστασίας. Η υποστήριξη της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ, μάλιστα, επεκτείνεται σε δύο άξονες, τόσο στην αυτονόμησή τους όσο και στην ενδυνάμωση της επαγγελματικής τους ταυτότητας.

dov2.jpg

Όσον αφορά στον πρώτο άξονα, την ενίσχυση ως προς την αυτονόμηση ενήλικων ωφελούμενων (18-25 ετών), η Εταιρεία αναλαμβάνει το ετήσιο κόστος δύο ωφελούμενων για θέματα που σχετίζονται με:

  • Φροντίδα για εύρεση στέγης, οικονομική ενίσχυση για μίσθωση ακινήτου.
  • Οικονομική στήριξη για πραγματοποίηση σπουδών.
  • Συνεδρίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης.
  • Υποστήριξη για σύνδεση με την αγορά εργασίας.
  • Παροχή καθοδήγησης σε θέματα καθημερινότητας.

Για την ενδυνάμωση της επαγγελματικής ταυτότητας των ενήλικων ωφελούμενων, η doValue άνοιξε την πόρτα της και δημιούργησε ευκαιρίες εργασίας για νέους ανθρώπους που αναζητούν την επόμενη μέρα τους στην κοινωνία και τον προσανατολισμό τους στην επαγγελματική αποκατάσταση.

H δράση, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

  • Εξοικείωση με διαδικασία επιλογής υποψηφίων (interview, συγγραφή CV κλπ).
  • Απασχόληση ορισμένου χρόνου.

Συμβολική και ουσιαστική βράβευση των νέων που έχουν ωφεληθεί από τις δράσεις

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, βραβεύτηκαν 12 ωφελούμενοι του οργανισμού για την προσπάθεια και τις επιτυχίες τους. Οι νέοι αυτοί, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022-2023, απέδειξαν με τον πιο σαφή τρόπο ότι κάθε παιδί μπορεί να αλλάξει τη ζωή του με τις δικές του δυνάμεις, αρκεί να λάβει την κατάλληλη υποστήριξη και ενδυνάμωση.

Στην ίδια εκδήλωση, τιμήθηκαν και οι δωρητές και υποστηρικτές που αγκαλιάζουν με τη συνεισφορά τους το έργο του φορέα. Η doValue Greece τιμήθηκε με βραβείο για την υποστήριξη και συνεισφορά της στο έργο του φορέα, με την βράβευση να γίνεται με έναν εξαιρετικά συμβολικό, με ουσιαστικό μήνυμα, τρόπο: Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Τάσος Πανούσης, Διευθύνων Σύμβουλος της doValue Greece, από τη Venus Matumba, που είναι μέλος της κοινότητας ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ και η οποία, τους τελευταίους μήνες, απασχολείται στην εταιρεία! Η κ. Matumba αποτελεί μέλος της ομάδας Marketing & Επικοινωνίας της doValue Greece, στο πλαίσιο του προγράμματος ενδυνάμωσης της επαγγελματικής ταυτότητας των ενήλικων ωφελούμενων, που υλοποιεί η εταιρία σε συνεργασία με την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ!

dov3.jpg

Η πρόεδρος του φορέα Δήμητρα Καλαντώνη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της doValue Greece Τάσος Πανούσης και η Venus Matumba, κατά τη βράβευση της εταιρείας

Η αξία της όλης προσπάθειας και η σπουδαιότητα τόσο του έργου της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ όσο και των υποστηρικτών της συνοψίζεται στα λόγια της Venus Matumba που όπως ανέφερε στο κλείσιμο της ομιλίας της: «Η ζωή επιλέγει την αφετηρία αλλά ΕΣΥ τον τερματισμό». Αντίστοιχα, ο κ. Τάσος Πανούσης κάνοντας αναφορά στην τοποθέτηση της Venus επισήμανε: «Οφείλουμε να συμπορευθούμε και να δώσουμε στήριξη και εφόδια για την διαδρομή αλλά και τον τερματισμό και την εκπλήρωση των στόχων αυτών των παιδιών».

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ δίπλα στους νέους

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018, με αρωγό στη δράση της, από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με την ιδρυτική δωρεά του. Μέσα από υποστηρικτικές υπηρεσίες πολυεπίπεδης παρέμβασης, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα, συμβουλευτική σταδιοδρομίας, ψυχολογική υποστήριξη, αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ διευκολύνει τη συμπερίληψή των νεαρών ωφελούμενων στην κοινωνία, δίνοντάς τους ευκαιρίες αλλά και την αναγκαία αυτοπεποίθηση να προχωρήσουν δυναμικά στη ζωή. Όραμα του φορέα είναι να δημιουργήσει μία γέφυρα, που θα ευνοήσει την ομαλή μετάβαση από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο, με απώτερο σκοπό την ανεξάρτητη και αυτόνομη διαβίωσή τους.

1695213884510-134802479-dov4.jpg

Η πρόεδρος του φορέα, κυρία Δήμητρα Καλαντώνη

Στην φετινή εκδήλωση βράβευσης, η πρόεδρος του φορέα, κυρία Δήμητρα Καλαντώνη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Εξέλιξη Ζωής είναι ο μοναδικός φορέας όπου ασχολείται αποκλειστικά με την αυτονόμηση δηλαδή, με την ψυχική υγεία και την από-ιδρυματοποίηση των νεαρών εφήβων και νέων, ξεκινώντας την υποστήριξη συνήθως μετά το 14ο έτος της ηλικίας τους. Ξεκινώντας το έργο μας, μαθαίνοντας μέσα από την καθημερινότητα των παιδιών και σε πρακτικό επίπεδο, αναπτυχθήκαμε χωρίς να σταματήσουμε την αναζήτηση μας σε όλα τα επίπεδα. Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ δεσμεύεται να συνεχίσει δυναμικά, με συνέπεια και αφοσίωση τη διεύρυνση του έργου με στόχο ένα πιο δίκαιο και πολλά υποσχόμενο μέλλον για τους αυριανούς πολίτες της κοινωνίας μας».

dov5.jpg

Η πρόεδρος του φορέα Δήμητρα Καλαντώνη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της doValue Greece Τάσος Πανούσης και η Venus Matumba, κατά τη βράβευση της εταιρείας

Η doValue Greece, που επιδιώκει πάντα να δρα με υπευθυνότητα και συνέπεια απέναντι στην κοινωνία, στηρίζει την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ, στηρίζει νέους και νέες που θέλουν να ενταχθούν στην κοινωνία μας και να συμβάλλουν στην πρόοδό της. Διότι, το αύριο, οφείλουμε να το χτίσουμε σήμερα, όλοι μαζί!