Δίπλα στην γυναίκα η doValue Greece θέτοντας στο επίκεντρο το ρόλο και τις ανάγκες της

Η Ημέρα της Γυναίκας είναι μια ευκαιρία να τιμηθούν όλες οι γυναίκες, μα περισσότερο αυτές που αγωνίζονται όχι μόνο για τις αξίες τους, αλλά και για την ίδια τους τη ζωή, δίνοντας τη δική τους γενναία μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

Γιορτάζοντας την Ημέρα της Γυναίκας στην Ελλάδα, η doValue, που αποδεικνύει μέσα από ολόκληρο το πλέγμα δράσεων της την κοινωνική της υπευθυνότητα, υιοθετεί το παγκόσμιο σύνθημα #InspireInclusion και στέλνει το δικό της δυνατό μήνυμα για την συμπερίληψη. Παράλληλα, επισημαίνει την ανάγκη για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος ισότητας και συμπερίληψης, με στόχο την ευαισθητοποίηση και πάνω από όλα την ενσυναίσθηση των γυναικών που αγωνίζονται καθημερινά – ιδιαίτερα για εκείνες που μάχονται τον καρκίνο.

1dthgythrdf.png

Pampering Room από τη doValue Greece στο Αρεταίειο

Η δύναμη που επιδεικνύουν αυτές οι γυναίκες αποτέλεσε έμπνευση για την δημιουργία του πρώτου Pampering Room στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, που σχεδιάστηκε για την υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο και υλοποιείται με την αρωγή της doValue Greece, η οποία θέλει να στέκεται έμπρακτα δίπλα στις γυναίκες κάθε μέρα του χρόνου. Αυτή η ολιστική προσέγγιση βοήθειας και θεραπείας των ασθενών, που παρατηρείται από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι για αυτούς και την υγεία τους.

Η doValue Greece σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Γυναικολογικής Μαιευτικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου δημιούργησε αυτόν τον χώρο φιλοξενίας για τις γυναίκες με καρκίνο αλλά και τις οικογένειες τους, με σκοπό την ηρεμία, την χαλάρωση αλλά και την υποστήριξη, τόσο ψυχολογική όσο και πρακτική μορφή από εξειδικευμένο προσωπικό. Στο Pampering Room δίνονται συμβουλές για την σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια της θεραπείας, για την διαχείριση του πόνου αλλά και για νέες συνήθειες που μπορούν να υιοθετήσουν με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Έτσι, οι γυναίκες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τον καρκίνο έχουν την ευκαιρία να είναι σε ένα απόλυτα υποστηρικτικό περιβάλλον όπου εκτός της σημαντικής ιατρικής βοήθειας, βρίσκουν και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ τους. Στόχος είναι, ο συνδυασμός της ηρεμίας που αποπνέει ο χώρος όσο και η επαφή με γυναίκες, που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα, να κάνουν αυτή τη μάχη όσο το δυνατό πιο ανώδυνη γίνεται.

2tghyrdf.png

«Δίπλα στη γυναίκα»

Το καινοτόμο πρόγραμμα Υποστηρικτικής Ιατρικής για καρκινοπαθείς στο Αρεταίειο Νοσοκομείο «Δίπλα στη γυναίκα» υποστηρίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την doValue Greece και όχι μόνο δεν είναι στατικό, αλλά συνεχίζει να εξελίσσεται και να φροντίζει για τις ανάγκες των ασθενών, με τις κατάλληλες υπηρεσίες για την ολιστική θωράκιση της υγείας τους σύμφωνα με τον καθηγητή Νίκο Βλάχο και Διευθυντή της Β’ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταιείου Νοσοκομείου. Ο ίδιος επισημαίνει ότι «η συμβολή της doValue Greece, μέσω του Συλλόγου Φίλων της Κλινικής είναι πολύτιμη, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα και πλέον να αποτελεί ένα επιστημονικό πρότυπο, η πρώτη δομή υποστηρικτικής ιατρικής στην Ελλάδα».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Πόπη Καλαϊτζή, η οποία σχεδίασε και τεκμηρίωσε επιστημονικά το πρόγραμμα ανέφερε ότι «για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργήθηκε μια τέτοια δομή ολιστικής υποστήριξης των ασθενών, σ έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Αποτελεί ένα νέο παράδειγμα και χαιρόμαστε που τόσο το Υπουργείο Υγείας, όσο και η Ιατρική Σχολή το έχουν αγκαλιάσει. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε την παρουσία του προγράμματος αξιοποιώντας την επιστημονική γνώση και την εμπειρία που έχουμε από τη λειτουργία του στο Αρεταίειο. Προσπαθούμε να είμαστε ‘δίπλα στη γυναίκα’ κάθε φορά που έχει ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο υλοποιούμε επίσης προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ενώ εστιάζουμε ιδιαίτερα και στη σημασία του τρόπου ζωής ως παράγοντα πρόληψης ή και αντιμετώπισης σημαντικών ζητημάτων υγείας».

Δράσεις και προγράμματα υποστήριξης από την doValue Greece

Η doValue Greece στηρίζοντας στην πράξη τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά αλλά και της κοινωνίας χορήγησε, μέσω του Συλλόγου, σύγχρονο χειρουργικό εξοπλισμό, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα περισσότερων επεμβάσεων και να μειωθεί έτσι η αναμονή των ασθενών.

3fyhjujtgf.png

Ολόκληρη η φιλοσοφία της doValue Greece στηρίζεται σε βασικές και οικουμενικές ανθρώπινες αξίες, όπως ο σεβασμός και η αλληλεγγύη, στοιχεία που φανερώνονται από το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, «Αξίες Ζωής», στο οποίο οι τρεις βασικοί άξονες είναι: Κοινωνία - Περιβάλλον – Υγεία. Στο πρόγραμμα αυτό, πραγματοποιούνται δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τις ευπαθείς ομάδες, την αειφόρα ανάπτυξη περιοχών αλλά και την σημαντική βελτίωση στον τομέα της υγείας.

Στη σύγχρονη εποχή, ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία μας χρειάζεται να ενισχυθεί περαιτέρω. Με την ουσιαστική στήριξη και την ολιστική υποστήριξη γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού, η doValue Greece αποδεικνύει πως μπορεί να φέρνει τη Γυναίκα, τον ρόλο και τις ανάγκες της στο επίκεντρο.