ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Μεταγραφή από την Bayer ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Sanofi

Ο Olivier Brandicourt, αναλαμβάνει το τιμόνι της φαρμακευτικής Sanofi, μετά την απομάκρυνση του Chris Viehbacher τον περασμένο Οκτώβριο. Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Sanofi, ήταν μέχρι πρότινος επικεφαλής του Τομέα Υγείας της Bayer.

Μεταγραφή από την Bayer ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Sanofi

Ο κ. Brandicourt αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του στις 2 Απριλίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Sanofi, Serge Weinberg. O κ. Weinberg σημείωσε πως ακολουθήθηκε «μια αυστηρή διαδικασία επιλογής για να προσδιοριστεί το σωστό πρόσωπο σε μια σημαντική στιγμή για την εταιρεία». Ο νέος διευθύνων σύμβουλος, είχε αναλάβει επικεφαλής του τομέα Υγείας της Bayer, τον Νοέμβριο του 2013, έχοντας ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του στον τομέα των φαρμάκων από την Parke-Davis / Warner-Lambert το 1987 και μετά την εξαγορά της, στη Pfizer.

Ο κ. Weinberg σημείωσε το «διεθνές προφίλ» του κ. Brandicourt και τη βαθιά γνώση του επί των τομέων υγείας στις ΗΠΑ και τις αναδυόμενες αγορές, λέγοντας ότι «η ικανότητά του να ενώσει τις ομάδες θα δώσει νέα δυναμική στη στρατηγική της Sanofi για διαφοροποίηση και καινοτομία».

Διαβάστε ακόμη:

Νόσος Caucher: Η ΕΕ εγκρίνει θεραπεία α' γραμμής της Genzyme

Πράσινο φως από τον ΕΜΑ σε σκεύασμα της Sanofi & της Regeneron