ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην MSD

Τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου για τηνMSD Ελλάδας,Κύπρου και Μάλτας ανέλαβε, από τις 13 Ιανουαρίου 2014, ο κ. Haseeb Ahmad,αντικαθιστώντας τον κ. Karim Mikhail, ο οποίος πρόσφατα προήχθη ως EmergingMarkets Operations Leader.
Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην MSD

Τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου για τηνMSD Ελλάδας,Κύπρου και Μάλτας ανέλαβε, από τις 13 Ιανουαρίου 2014, ο κ. Haseeb Ahmad,αντικαθιστώντας τον κ. Karim Mikhail, ο οποίος πρόσφατα προήχθη ως EmergingMarkets Operations Leader.

Ο κ. Marc Princen, Πρόεδρος τηςMid –European Region της MSD, σχολιάζοντας τονέο ρόλο του Haseeb, δήλωσε σχετικά: «η MSD στην Ελλάδα έχει ως βασική της αποστολή τηνεκπλήρωση των αναγκών των πελατών της, στο πλαίσιο του ταχέως εξελισσόμενουπεριβάλλοντος υγείας και την επέκταση της πρόσβασης των ασθενών στα προϊόντα της,μέσα από φαρμακευτικές και εμπορικές καινοτομίες όπως επίσης και συνεργασίες. Υπότην ηγετική καθοδήγηση του Haseeb, η ομάδα της MSD στηνΕλλάδα επικεντρώνει τις προσπάθειες της στην επίτευξη αυτού του φιλόδοξουστόχου».

Ο κ. Haseeb Ahmad γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Liverpool, ΜεγάληςΒρετανίας. Ξεκίνησε την καριέρα του στην MSD Μεγάλης Βρετανίας στο πεδίο της ιατρικήςενημέρωσης και στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του Product Manager στην GSK, κατόπινστην IVAX Pharmaceuticals UK. Το 2002 εντάχθηκεστην Schering - Plough όπου και ανέλαβε πλήθος ρόλων αυξημένης ευθύνης. Εργάσθηκε σε θέσεις Marketing, Sales, Marketing Management & Market Access υλοποιώντας με επιτυχία και ξεπερνώντας ακόμητους στόχους της εταιρίας. Το 2008, σε συνέχεια μιας επιτυχημένης πορείας ως Country Manager στην Schering - Plough Ιρλανδίας- στοπλαίσιο της οποίας η Schering - Plough αναπτύχθηκε από την 35η στην 12ηθέση αναδεικνύοντας την στην ταχύτερααναπτυσσόμενη εταιρία - ο κ. Ahmad ανέλαβε Business Unit Director Primary Care της Schering - Plough στη Μεγάλη Βρετανία.

Μετά την συγχώνευση της MSD με την Schering - Plough, o κ. Ahmad ανέλαβε τη Διεύθυνση του τομέα Strategy & Operations της MSD στη Μεγάλη Βρετανία. Κατά τη διετή θητεία του σε αυτή τη θέση, ηγήθηκε μεεπιτυχία της στρατηγικής ανάπτυξης και υλοποίησης των στόχων της εταιρίας καθώςκαι της οργανωτικής της εξέλιξης. Οι ηγετικές ικανότητές του, τα ιδιαίτεραυψηλά επιτεύγματα και η εστίαση στα αποτελέσματα τον οδήγησαν σε διεθνή ρόλοαναλαμβάνοντας τον Νοέμβριο του 2011 τη θέση του Executive Director, Strategy & New Ventures για την Ευρώπη και τον Καναδά. Από τη θέσηαυτή, ο Haseeb Ahmad ανέπτυξε τη στρατηγική για νέες καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητεςστους τομείς διαχείρισης των κλινικών αλλαγών, της πληροφορικήςκαι της τηλεϊατρικής.

Συνεχίζοντας, ο κ. Marc Princen ανέφερε: «είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που ένας συνάδελφοςόπως ο Haseeb, θα ηγηθεί της MSD στηνΕλλάδα. Ο Haseeb έχει αναλάβει ένα μεγάλο εύρος θέσεων υψηλήςευθύνης στον Όμιλο και έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις. Η στρατηγική τουματιά, η δυνατότητά του να δίνει λύσεις σε σημαντικά θέματα, αλλά και ο τρόποςμε τον οποίο αναδεικνύει τα ταλέντα των ανθρώπων, με κάνουν να πιστεύω ότι η MSD θαπροχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα την αναπτυξιακή της πορεία για τα επόμενα έτη. Τουεύχομαι κάθε επιτυχία.»

Ο κ. Haseeb Ahmad είναι κάτοχος πτυχίου «Business & Marketing» από τοΠανεπιστήμιο του Bedfordshire και έχει επίσης παρακολουθήσει το 12μηνοπρόγραμμα «Executive Management» του Wharton Business School από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Είναι παντρεμένος με 2 παιδιά.