ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Στρατηγική συμμαχία Pharmathen & Chiesi για το άσθμα

Διευρύνειτο θεραπευτικό της χαρτοφυλάκιο στην Ελλάδα η Pharmathen, αναλαμβάνοντας την προώθησηενός νεφελοποιούμενου εισπνεόμενου κορτικοστεροειδούς, της Ιταλικής πολυεθνικήςφαρμακευτικής εταιρείας Chiesi.
Στρατηγική συμμαχία Pharmathen & Chiesi για το άσθμα

Διευρύνειτο θεραπευτικό της χαρτοφυλάκιο στην Ελλάδα η Pharmathen, αναλαμβάνοντας την προώθησηενός νεφελοποιούμενου εισπνεόμενου κορτικοστεροειδούς, της Ιταλικής πολυεθνικήςφαρμακευτικής εταιρείας Chiesi.

Πρόκειταιγια ένα αποτελεσματικό προϊόν, το οποίο περιέχει διπροπιονική μπεκλομεθαζόνηκαι απευθύνεται σε ασθενείς με μη ελεγχόμενο άσθμα.

Ησυνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών που ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου καθιστά τηPharmathen εκ των βασικών εταιρειών στη θεραπεία των αποφρακτικών αναπνευστικώνπαθήσεων στην Ελλάδα. Η διάθεση του εν λόγω προϊόντος στη χώρα μας παρέχει σεασθενείς και επιστήμονες ένα αποτελεσματικό όπλο στην αντιμετώπιση του άσθματος,μίας εξαιρετικά σοβαρής αναπνευστικής πάθησης.

Το άσθμα είναιμια από τις πιο κοινές χρόνιες παθήσεις. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη τηςΕλληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, το 8,6% του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδαπάσχει από άσθμα.

Πρόκειται για μία χρόνιαφλεγμονώδη διαταραχή των αεραγωγών, δηλαδή των φυσικών περασμάτων, μέσω τωνοποίων ο αέρας μπορεί να ρέει μέσα και έξω από το σώμα. Στους πάσχοντες απόάσθμα, η φλεγμονή προκαλεί διόγκωση των εσωτερικών τοιχωμάτων των αεραγωγών. Ηροή του αέρα είναι περιορισμένη και η αναπνοή καθίσταται δύσκολη.

Ένα σημαντικόποσοστό των πασχόντων έχουν μη ελεγχόμενο άσθμα και - παρά τη θεραπεία πουλαμβάνουν – κάνουν συχνές παροξύνσεις. Η θεραπεία στους ασθενείς δεν διαφέρεικατά πολύ από τις ηπιότερες μορφές άσθματος με βασική διαφορά όμως την αυξημένηδοσολογία των φαρμάκων και τους αυξημένους συνδυασμούς τους.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία, ο πρόεδρος τηςPharmathen κ. Βασίλειος Κάτσος επεσήμανε ότι επεκτείνεται το χαρτοφυλάκιο τηςεταιρείας σε έναν επιστημονικά και επιχειρηματικά ενδιαφέροντα θεραπευτικότομέα: “Σε εποχές κρίσης, η Pharmathenσυνεχίζει να επενδύει σε καινοτόμα προϊόντα και να διευρύνει τους ορίζοντέςτης. Παρέχει σε ασθενείς και γιατρούς αποτελεσματικές και ποιοτικέςθεραπευτικές επιλογές, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας αξιόπιστος επιχειρηματικόςεταίρος. Έχει εμπεδωθεί πλέον η αντίληψη ότι η Pharmathen συνδυάζει ταπλεονεκτήματα που έχει μία ελληνική και ταυτόχρονα μία πολυεθνική εταιρεία:Ισχυρά οικονομικά μεγέθη, γνώση του κλάδου και εδραιωμένη καλή συνεργασία μετην ιατρική κοινότητα”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chiesi Hellas, κ. ΣταύροςΘεοδωράκης, ανέφερε επίσης: “Η συμφωνίαπροώθησης του εισπνεόμενου κορτικοστεροειδούς με τη Pharmathen, έρχεται σε συνέχεια της υλοποίησης τηςστρατηγικής μας για την ανάπτυξη των επενδυτικών σχεδίων της Chiesi Hellas,μέσω ισχυρών Ελληνικών εταιρειών. Ο συνδυασμός της δυναμικής μιας εταιρείας όπωςη Pharmathen, με το προϊοντικό μας χαρτοφυλάκιο, μαςγεμίζει αισιοδοξία για μια επιτυχημένη συνεργασία”.