ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Amgen: στις επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Στις επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον Best Workplace, συγκαταλέχθηκε η κορυφαία εταιρεία βιοτεχνολογίας Amgen Hellas, η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2007.
Amgen: στις επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Στις επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον Best Workplace, συγκαταλέχθηκε η κορυφαία εταιρεία βιοτεχνολογίας Amgen Hellas, η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2007.

Αυτή είναι η δεύτερη αναγνώριση της Amgen Hellas ως Best Workplace τα τελευταία χρόνια τρία χρόνια, στο πλαίσιο της ετήσιας έρευνας Best Workplaces που διοργανώνει το Great Place to Work Institute Hellas. Η Amgen Hellas ως εργοδότης υιοθετεί πρακτικές που προάγουν την ισορροπία της προσωπικής με την επαγγελματική ζωή των εργαζομένων της. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται η ομαδική ασφάλιση υγείας, η οποία συμπεριλαμβάνει ετήσιο checkup για κάθε εργαζόμενο, οδοντιατρική και οφθαλμολογική κάλυψη ποσοστού 50%, προστασία κύησης και εμβολιασμό παιδιών, ποσοστά κάλυψης εξωσωματικής γονιμοποίησης και συμβουλευτικές υπηρεσίες διασφάλισης ψυχοκοινωνικής υγείας.

Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει σε όλους τους εργαζόμενους ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, ετήσιο επίδομα παιδικού σταθμού €400 για κάθε παιδί εργαζομένου μέχρι 6 ετών, επιδοτούμενο γεύμα, δώρο γάμου και γέννησης παιδιού €1.000, δώρο γενεθλίων, 5 ημέρες έξτρα άδειας πατρότητας καθώς και παροχή προνομιακών τιμών σε μεγάλο γυμναστήριο.Παράλληλα, η αυξανόμενη επένδυση σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό υψηλού επιπέδου συνεχίζεται από την ίδρυσή της έως και σήμερα. Στα τέλη του 2007, η Amgen Hellas είχε αριθμό προσωπικού 29 ατόμων και αυτή τη στιγμή απασχολεί πάνω από 90 άτομα. Λαμβάνοντας υπόψη και τους συνεργάτες μέσω τρίτων εταιρειών, ο συνολικός αριθμός ξεπερνά τους 120.

Η Amgen στην Ελλάδα

Πρωτοπόρος στο χώρο της βιοτεχνολογίας και της έρευνας από το 1980, η Amgen αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία βιοτεχνολογίας παγκοσμίως. Οι θεραπείες της έχουν συμβάλλει στην καταπολέμηση σοβαρών ασθενειών για τις οποίες δεν υπήρχε μέχρι πρότινος επαρκής αντιμετώπιση, σε τομείς όπως η ογκολογία, η αιματολογία, η νεφρολογία, οι μεταβολικές νόσοι, οι φλεγμονώδεις παθήσεις και οι νόσοι των οστών.Η Amgen ξεκίνησε τη δραστηριότητα της στην Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 2007, με στόχο την εξασφάλιση της πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες που δύνανται να συμβάλλουν στη δημιουργία προστιθεμένης αξίας τόσο για τους ιδίους τους ασθενείς όσο και για το σύστημα υγείας.

Το 2013, έτος ορόσημο για την Amgen Hellas, η εταιρεία απέκτησε πλήρη έλεγχο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας στη χώρα μας μέσω της ανάληψης του πλήρους ογκολογικού και νεφρολογικού χαρτοφυλακίου της μητρικής εταιρείας, ενισχύοντας κατά αυτόν τον τρόπο την ήδη ισχυρή παρουσία της στην Ελλάδα.Με γνώμονα πάντα το όφελος του ασθενούς, μέσω της Έρευνας και Ανάπτυξης, η Amgen επικεντρώνεται στην διεξαγωγή σημαντικού αριθμού κλινικών μελετών στην Ελλάδα, διασφαλίζοντας την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες υπό ανάπτυξη θεραπείες και συμβάλλοντας σημαντικά στην Ελληνική οικονομία. Από το 2008 μέχρι το τέλος του 2013 το συνολικό κόστος επένδυσης του προγράμματος διεθνών παρεμβατικών κλινικών μελετών της Amgen Hellas στη χώρα ξεπερνά τα €8 εκατομμύρια.

Ο συνολικός αριθμός των διεθνών παρεμβατικών μελετών που διεξάγονται στην Ελλάδα ανέρχεται σε περισσότερες από 20 ενώ ο συνολικός αριθμός των ασθενών που έχουν συμμετάσχει σε παρεμβατικές μελέτες Φάσης ΙΙ και Φάσης ΙΙΙ μέχρι το τέλος του 2013 προσεγγίζει τους 700. Η καινοτομία που παρουσιάζουν τα θεραπευτικά σκευάσματα της Amgen, αλλά και η στόχευσή τους σε ακάλυπτες μέχρι σήμερα ανάγκες έχει αναγνωριστεί σε διεθνές επίπεδο μέσα από την απονομή βραβείων που αναγνωρίζουν την ποιότητα και το μέγεθος του χαρτοφυλακίου της.