ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

125 εκατ. δολάρια στους μετόχους της Genia από την Roche Diagnostics για την εξαγορά της πρώτης

 Με στόχο την ενίσχυση των υπό ανάπτυξη συστημάτων αλληλούχησης νέας γενιάς, η Roche ανακοίνωσε την απόκτηση της Genia Technologies μιας ιδιωτικής εταιρείας με έδρα στο Mountain View της Καλιφόρνια.

125 εκατ. δολάρια στους μετόχους της Genia από την Roche Diagnostics για την εξαγορά της πρώτης

Η Genia αναπτύσσει μια μονομοριακή πλατφόρμα αλληλούχησης DNA βασισμένη σε ημιαγωγούς, με χρήση τεχνολογίας νανοπόρων. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Roche θα καταβάλει 125 εκατ. δολάρια μετρητά στους μετόχους της Genia. Επιπλέον, οι μέτοχοι της Genia ενδέχεται να εισπράξουν μέχρι και 225 εκατ. δολάρια ακόμη, καταβλητέα υπό όρους εξαρτώμενους από την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Η ιδιόκτητη τεχνολογία της Genia αναμένεται να μειώσει το κόστος της αλληλούχησης, αυξάνοντας παράλληλα την ταχύτητα και την ευαισθησία της.

Ο Roland Diggelmann, COO της Roche Diagnostics, ανέφερε: «Η εξαγορά της Genia είναι ένα ακόμα βήμα της Roche προς την κατεύθυνση της εισαγωγής μιας δυνητικά ανατρεπτικής τεχνολογίας στην αγορά. Η προσθήκη της μονομοριακής πλατφόρμας ημιαγωγών της Genia για την αλληλούχηση του DNA με χρήση τεχνολογίας νανοπόρων ενισχύει τα υπό ανάπτυξη συστήματα αλληλούχησης νέας γενιάς του ομίλου μας».

Ο Stefan Roever, διευθύνων σύμβουλος της Genia, δήλωσε: «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορεία ανάπτυξής μας ως μέρος του ομίλου Roche και να προσφέρουμε την τεχνολογία μας στους ερευνητές σε παγκόσμια κλίμακα».

Αφού ολοκληρωθεί η εξαγορά, η Genia θα ενσωματωθεί στο τμήμα αλληλούχησης της Roche και θα συνεχίσει να εστιάζει στην ανάπτυξη του πρωτοποριακού αυτού συστήματος.

Πληροφορίες για την Genia Technologies

Η Genia Technologies, Inc. είναι μια εταιρεία μη εισηγμένη στο χρηματιστήριο, με έδρα στο Mountain View της Καλιφόρνια. Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2009 και αναπτύσσει μια δυνητικά ανατρεπτική τεχνολογία αλληλούχησης νέας γενιάς, με ολοκληρωμένα κυκλώματα που παρέχουν δυνατότητες μαζικά παράλληλης μονομοριακής αλληλούχησης DNA. Αυτή η ευπροσάρμοστη πλατφόρμα νανοπόρων επιτρέπει την ανάλυση ενός μοναδικού μορίου με ηλεκτρική μέθοδο σε πραγματικό χρόνο, χωρίς πολύπλοκα οπτικά μέρη, σημάνσεις μορίων, ενίσχυση ή κυκλώματα ρευστών. Βασικό στοιχείο της τεχνολογίας της Genia είναι ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα ημιαγωγών, στο οποίο πραγματοποιείται αυτοματοποιημένη συγκρότηση νανοπόρων σε μια λιπιδική διπλοστιβάδα προκειμένου να επιτευχθεί η μέτρηση μεμονωμένων μορίων. Η τεχνολογία αισθητήρα της Genia, σε συνδυασμό με την ιδιόκτητη χημική σήμανση NanoTag, επιτυγχάνει ορθό προσδιορισμό των βάσεων, ξεπερνώντας πολλούς από τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν άλλες μέθοδοι αλληλούχησης βάσει νανοπόρων.