ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Bayer για την εξαγορά Monsanto: Στόχος η διασφάλιση ασφαλών τροφίμων σε προσιτή τιμή

Η εξαγορά της Monsanto από την Bayer αποτελεί ορόσημο και για τον Έλληνα παραγωγό, σχολιάζει η διοίκηση της Γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας, με αφορμή την ολοκλήρωση της συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Bayer για την εξαγορά Monsanto: Στόχος η διασφάλιση ασφαλών τροφίμων σε προσιτή τιμή

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στη δήλωσή της η υπεύθυνη επικοινωνίας της Bayer Σόνια Μουσαβερέ:

«Η εξαγορά της Monsanto από την Bayer αποτελεί ορόσημο και για τον Έλληνα παραγωγό. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της Bayer και της Monsanto δημιουργείται ένας νέος ηγέτης, πρωτοπόρος στην Καινοτομία, για τον κλάδο της γεωργίας.

Η γεωργία αντιμετωπίζει παγκοσμίως μείζονες προκλήσεις. Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε την παραγωγή επαρκούς ποσότητας υγιεινών και ασφαλών τροφίμων, σε τιμή προσιτή, τώρα και στο μέλλον. Θα πρέπει επίσης, να αυξήσουμε την παραγωγή μέσα από βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την επάρκεια των φυσικών πόρων για τις επόμενες γενιές. Για να τα πετύχουμε όλα αυτά χρειαζόμαστε την καινοτομία.

Η Bayer και η Monsanto μαζί έχουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων για τη σύγχρονη γεωργία, με ετήσιο προϋπολογισμό έρευνας και ανάπτυξης ύψους 2,4 δισ. Ευρώ. Αυτός είναι ο υψηλότερος προϋπολογισμός Ε&Α στον παγκόσμιο γεωργικό κλάδο.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε περισσότερες καινοτόμες λύσεις, ακόμη πιο γρήγορα. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τον Έλληνα αγρότη να κάνει την ελληνική γεωργία πιο παραγωγική και βιώσιμη.»

Διαβάστε ακόμη:

Η Bayer Ελλάς στηρίζει έμπρακτα το πρόγραμμα Υδροθεραπείας των ΑιμορροφιλικώνBayer: Με περισσότερα από 50 projects, απαντά στις σύγχρονες ιατρικές προκλήσεις

Barroca: Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για την κρίση - Η Ευρώπη θέλει κοινές λύσεις για την υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ