ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Ψήφος εμπιστοσύνης 25 εκατ. ευρώ της Ευρωπαϊκής τράπεζας Επενδύσεων στην Pharmathen

Χρηματοδότηση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, θα λάβει η Pharmathen από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσα στα επόμενα πέντε έτη, για επενδύσεις στην ενίσχυση - μέσω της έρευνας -της ανάπτυξης νέων φαρμακευτικών προϊόντων και τεχνολογιών.

Ψήφος εμπιστοσύνης 25 εκατ. ευρώ της Ευρωπαϊκής τράπεζας Επενδύσεων στην Pharmathen

Η χρηματοδότηση προς τη Pharmathen είναι η πρώτη οικονομική συναλλαγή της ΕΙΒ προς την Ελλάδα μέσω της υποστήριξης του προγράμματος "InnovFin – EU FinanceforInnovators" και την οικονομική ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δια μέσω του προγράμματος Ηοrizon 2020 FinancialInstruments. Το πρόγραμμα "InnovFin – EU FinanceforInnovators" είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να στηρίζει την ανάπτυξη και τη χρηματοδότηση εταιρειών, με απώτερο σκοπό να γεφυρωθεί το χάσμα της καινοτομίας που υπάρχει ανάμεσα στις χώρες Ε.Ε. και την Αμερική.

Η συμφωνία αυτή, θα ενδυναμώσει περαιτέρω τη συνεργασία της Pharmathen με τους Ευρωπαίους και τους εγχώριους προμηθευτές, πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της προστιθέμενης αξίας στα παραγόμενα στην Ελλάδα βιομηχανικά προϊόντα.

Ο Πρόεδρος της Pharmathen κ. Βασίλης Κάτσος, δήλωσε σχετικά: "η επένδυση στην Έρευνα είναι διαρκές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη Pharmathen. Η έγκριση χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων – ενός φορέα κύρους διεθνούς εμβέλειας, έρχεται να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο αυτό το πλεονέκτημά μας και την εξαγωγική μας δραστηριότητα, καθώς και να αναδείξει περαιτέρω την αξιοπιστία μας ως Εταιρείας. Στα επόμενα πέντε χρόνια η Pharmathen θα επενδύσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων και νέων τεχνολογιών για τον τομέα της Υγείας, εστιάζοντας και στην περαιτέρω διεύρυνση εφαρμογών των τεχνολογιών LongActiveInjectable (LAI) και PreservativeFree (PF)".

Ο κ. Nicholas Jennett, Διευθυντής νέων χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, δήλωσε: "Η Pharmathen, απέδειξε την ποιότητα που τη χαρακτηρίζει ως εταιρεία. Άλλωστε αν δει κανείς την ιστορία της εταιρείας, είναι μία ιστορία γεμάτη επιτυχίες. Από το 2008, ο ρυθμός αύξησης στις πωλήσεις είναι 17% με ταυτόχρονη αύξηση των θέσεων εργασίας. Ο πυρήνας της πρότασης της Pharmathen ήταν η καινοτομία και γι' αυτό η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αποφάσισε να στηρίξει αυτή την πρόταση. Η σύμβαση που υπογράφουμε σήμερα είναι το είδος των συμφωνιών που χρειάζεται η Ευρώπη για να πάει μπροστά όπως η Αμερική. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία της Pharmathen. Είναι μοντέλο για την Ευρώπη".

Η Pharmathen ιδρύθηκε το 1969 στην Αθήνα, ως ιδιωτική φαρμακευτική εταιρεία και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και εμπορία φαρμακευτικών προϊόντων, κατέχοντας ισχυρή θέση στον τομέα των γενόσημων (generics) ιδιοσκευασμάτων. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας περιλαμβάνει περισσότερα από 900 άτομα, τα οποία εργάζονται στους τομείς Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), παραγωγής και διανομής των φαρμάκων σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.

Σήμερα τα προϊόντα της Pharmathen είναι εγκεκριμένα σε όλες τις αγορές της ΕΕ, έχουν χορηγηθεί δικαιώματα διανομής στις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στον Καναδά. Οι πωλήσεις της Pharmathen το 2013 ανήλθαν συνολικά σε 178 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Μοναδική θεραπεία για την πνευμονική ίνωση στην Ελλάδα από τη Pharmathen

Βασ. Κάτσος στο Pharma & Health Conferences: εθνικός πρωταθλητής η φαρμακοβιομηχανία- όχι στην ποινικοποίηση της αγοράς

Νέα διάκριση από το ΕΒΕΑ για την Pharmathen: Βραβείο για την απασχόληση

Pharmathen: στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας & της έρευνας με την τεχνολογία LAI

Βραβεία «Salus Index 2014»: Η ΒΙΑΝΕΞ στην 4η καλύτερη θέση της φαρμακοβιομηχανίας

Novartis - Pharmathen: Στρατηγική συμμαχία στην αγορά των αναπνευστικών προϊόντων