ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Matti Arvela: Ένα έμπειρο στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας στο τιμόνι της Amgen

Τον διορισμό του Matti Arvela ως Γενικό Διευθυντή της Amgen Hellas, ανακοίνωσε η εταιρεία βιοτεχνολογίας Amgen. Με εφαρμογή από την 1η Ιουνίου 2015, ο Matti Arvela, έχοντας διατελέσει Γενικός Διευθυντής της Amgen Φιλανδίας από το 2011, αναλαμβάνει αρμοδιότητες που καλύπτουν την Ελλάδα και την Κύπρο. 

Matti Arvela: Ένα έμπειρο στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας στο τιμόνι της Amgen

Αναφορικά με την ανάληψη των αρμοδιοτήτων του, ο Matti Arvela σχολίασε: «Η ανάθεση της Γενικής Διεύθυνσης της Amgen σε Ελλάδα και Κύπρο αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ένδειξη εμπιστοσύνης. Βασιζόμενος στην εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει έως σήμερα, στόχος μου είναι η βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών στις καινοτόμες θεραπείες της Amgen, καθώς και η ενίσχυση της συμβολής της εταιρείας μας στην ανάπτυξη ενός σταθερού και βιώσιμου εθνικού συστήματος υγείας. Βασιζόμενοι στην υψηλή κατάρτιση των ανθρώπων της Amgen, συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την επίτευξη της αποστολής μας που αποτυπώνεται στο να είμαστε στην υπηρεσία των ασθενών».

Ο Matti Arvela διαθέτει περισσότερα από 17 χρόνια εμπειρίας, έχοντας διατελέσει ανώτερο στέλεχος στους τομείς διοίκησης και μάρκετινγκ στο φαρμακευτικό κλάδο, σε εταιρίες όπως η Roche και Pharmacia & Upjohn. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στη Μοριακή Βιολογία από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, και έχει εργαστεί ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και το La Jolla Cancer Research Foundation στο San Diego στη California.

Σχετικά με την Amgen

Η Amgen, παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της να αξιοποιεί στο έπακρο τη δυναμική της βιοτεχνολογίας, διερευνώντας τα πολύπλοκα μονοπάτια της νόσου στους ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, εστιάζεται στην ανακάλυψη, την ανάπτυξη, την παραγωγή και διάθεση καινοτόμων θεραπειών. Η προσέγγιση αυτή, με γνώμονα τη χρήση εργαλείων όπως η προηγμένη ανθρώπινη γενετική, στοχεύει στη διαλεύκανση της πολυπλοκότητας της νόσου και την κατανόηση των βασικών αρχών της ανθρώπινης βιολογίας.

Η Amgen, επικεντρώνεται σε θεραπευτικές περιοχές όπου εντοπίζεται ακάλυπτη ιατρική ανάγκη, αξιοποιώντας την πολύχρονη εξειδίκευση και βαθιά γνώση στη παραγωγή βιολογικών φαρμάκων προς όφελος της βελτίωσης της ζωής των ασθενών. Πρωτοπόρος στο χώρο της βιοτεχνολογίας και της έρευνας από το 1980, η Amgen αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία βιοτεχνολογίας παγκοσμίως, με θεραπείες που έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο, αναπτύσσοντας παράλληλα ένα από τα πιο πρωτοποριακά χαρτοφυλάκια νέων μορίων στη βιοφαρμακευτική βιομηχανία με δυναμική να οδηγήσουν σε νέες, επαναστατικές θεραπευτικές προσεγγίσεις στην μελλοντική αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.

Διαβάστε ακόμη:

Θετική γνωμοδότηση σε επαναστατικό σκεύασμα της Amgen, για ασθενείς με υψηλή χοληστερόλη

Amgen: στις επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

H βιοτεχνολογική Amgen εξαγοράζει την Onyx Pharmaceuticals