ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Δεκέμβριος: Μήνας Κοινωνικής Προσφοράς για τη Novartis Hellas

Φέτος τα Χριστούγεννα, η Novartis Hellas, πιστή στη δέσμευσή της να βρίσκεται πάντα δίπλα στον ασθενή και τον άνθρωπο, στηρίζει επιλεγμένους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς καθώς και τους πρόσφυγες.

Δεκέμβριος: Μήνας Κοινωνικής Προσφοράς για τη Novartis Hellas

Πιο συγκεκριμένα, η Novartis Hellas, με ιδιαίτερη ευαισθησία και κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι οικονομικά και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, κινητοποιήθηκε για άλλη μια φορά αφιερώνοντας όλο το μήνα Δεκέμβριο σε πράξεις αγάπης και προσφοράς: στήριξε το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τους πρόσφυγες, ενώ με την εθελοντική διάθεση των ανθρώπων της, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, παιχνίδια, ρούχα και βιβλία τα οποία παρέδωσαν οι ίδιοι στο Φιλανθρωπικό Οργανισμό για την Πολύτεκνη και Τρίτεκνη Οικογένεια «Θεόφιλος» και στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) μέσω της πρωτοβουλίας «Νοιάζομαι – Μοιράζομαι».

«Ο εθελοντισμός και η προσφορά προς τον συνάνθρωπο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας της Novartis στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Ειδικά σε περιόδους όπως τα Χριστούγεννα που το αίσθημα της προφοράς είναι ακόμα πιο έντονο, μας δίνεται η ευκαιρία να στηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη, μα πάνω απ’ όλα τα παιδιά, που το μέλλον τους είναι το μέλλον μας», ανέφερε η Φωτεινή Μπαμπανάρα, Επικεφαλής Επικοινωνίας της εταιρείας.

Λίγα Λόγια για τη Novartis

Η Novartis παρέχει καινοτόμες λύσεις στις αναδυόμενες ανάγκες των ασθενών και των κοινωνιών. Με έδρα στη Βασιλεία της Ελβετίας, η Novartis διαθέτει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο που καλύπτει άριστα αυτές τις ανάγκες: καινοτόμα φάρμακα, οφθαλμολογικές θεραπείες και οικονομικώς συμφέροντα γενόσημα φάρμακα.

Η Novartis είναι η μόνη εταιρεία που κατέχει ηγετικές θέσεις σε αυτούς τους τομείς. Το 2014 οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν στα 58 δισ. δολάρια, ενώ επενδύθηκαν περίπου 10 δισ. δολάρια σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης. Οι εταιρείες του Ομίλου Novartis απασχολούν περίπου 120.000 εργαζομένους και τα προϊόντα τους διατίθενται σε περισσότερες από 180 χώρες του κόσμου.
Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. έχει κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής και απασχολούνται 500 περίπου άτομα.