ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Περιουσιακά στοιχεία της Bristol Myers Squibb αγοράζει η GlaxoSmithKline

Περιουσιακά στοιχεία της Bristol - Myers είναι έτοιμη να αγοράσει η GlaxoSmithKline. Εκτιμάται ότι η αγορά των περιουσιακών στοιχείων θα στοιχίσει συνολικά 1,5 δισ. δολάρια και αναμένεται να ισχυροποιήσει την ήδη καλή σε επιδόσεις ViiV Healthcare, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία που ασχολείται με τον HIV και ανήκει κυρίως στη GlaxoSmithKline. 

Περιουσιακά στοιχεία της Bristol Myers Squibb αγοράζει η GlaxoSmithKline

Τα περιουσιακά στοιχεία της αμερικανικής Bristol-Myers Squibb, συνδέονται με φάρμακα για τον ιό HIV. Σύμφωνα με το MarketWatch, πρόκειται για μια κίνηση που θα τονώσει ένα από τα ήδη πιο ισχυρά τμήματα της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρίας.

Όπως τόνισε σε ανακοίνωσή της η GlaxoSmithKline, πρόκειται να πληρώσει προκαταβολικά 317 εκατ. δολάρια για τα φάρμακα κατά του ιού HIV, που βρίσκονται σε τελικά ερευνητικά στάδια. Επίσης, θα καταβάλει άλλα 518 εκατ. δολάρια, κάθε φορά που θα υλοποιείται ένας αναπτυξιακός στόχος, ενώ η εταιρία θα πληρώσει προκαταβολικά 33 εκατ. δολάρια για το χαρτοφυλάκιο που σχετίζεται με τον ιό αλλά βρίσκεται σε πρώιμα στάδια.

Η εν λόγω συμφωνία αναμένεται να ισχυροποιήσει τη ViiV Healthcare, μια επιχείρηση που ασχολείται με τον HIV και ανήκει κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στη Glaxo. Η Pfizer και η ιαπωνική Shionogi έχουν στην κατοχή τους μικρότερα μερίδια στην εταιρία, η οποία είναι, σύμφωνα με τη Gilead Sciences, η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση HIV σε όρους μεριδίου αγοράς.

Πηγή: Euro2day

Διαβάστε ακόμη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ