ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Γέμισε το THE MALL «Παιδικά Χαμόγελα» από τη GSK

Ένα πρωτότυπο περίπτερο στο The Mall Athens για μικρούς και μεγάλους, δημιούργησε η εκστρατεία «Παιδικά Χαμόγελα», μια σημαντική πρωτοβουλία της GlaxoSmithKline που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη πρόληψη της μηνιγγίτιδας από μηνιγγιτιδόκοκκο τύπου Β.

Γέμισε το THE MALL «Παιδικά Χαμόγελα» από τη GSK

Οι γονείς που επισκέφτηκαν το περίπτερο, από τις 16 έως 21 Δεκεμβρίου, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νόσο μέσω ειδικού φυλλαδίου και ταυτόχρονα τα παιδιά τους να κάνουν τα «όνειρά» τους... πραγματικότητα μέσα από τις ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες!

Μέσα σε ένα εξαιρετικά γιορτινό κλίμα λοιπόν, η GSK δημιούργησε ένα μοναδικό χώρο όπου, οι μικροί μας φίλοι καλούνταν να συμμετάσχουν σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες και... πειράματα, ενώ ένας σκιτσογράφος αποτύπωνε σε χαρτί τα «όνειρά» τους. Παράλληλα, οι γονείς ενημερώνονταν για τη νόσο και τη σημασία της πρόληψης, απολαμβάνοντας ξέγνοιαστες στιγμές με τα παιδιά τους.

Η μηνιγγιτιδοκοκκική μηνιγγίτιδα και σηψαιμία είναι μία νόσος χωρίς διακρίσεις και μπορεί να προσβάλει κάθε ηλικιακή ομάδα, με τα βρέφη, νήπια, έφηβους και νεαρούς ενήλικες να αποτελούν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς. Το 75% των περιπτώσεων μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας στη χώρα μας προκαλείται από μηνιγγιτιδόκοκκο οροομάδας Β1. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο καταγράφονται από το Eθνικό Kέντρο Aναφοράς Mηνιγγίτιδας περίπου 60-70 περιστατικά μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου, τα περισσότερα από αυτά σε παιδιά.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), περίπου 1 στα 10 άτομα που προσβάλλονται καταλήγει, παρά τη θεραπεία. Από αυτούς που επιβιώνουν, 1 στους 5 εμφανίζει σοβαρές μόνιμες αναπηρίες, όπως εγκεφαλική βλάβη, επιληπτικούς σπασμούς, απώλεια της ακοής και μαθησιακές δυσκολίες, ενώ είναι δυνατό να υποστεί μέχρι και ακρωτηριασμό άκρων. Ο καλύτερος τρόπος να προληφθεί η μηνιγγίτιδα είναι ο εμβολιασμός. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σήμερα το εμβόλιο για την οροομάδα Β είναι πραγματικότητα και δίνει τη δυνατότητα στην παιδιατρική κοινότητα να συμβάλλει δραστικά στη μείωση της νόσου.

Εκτός από διαδραστικές πρωτοβουλίες, η εκστρατεία «Παιδικά Χαμόγελα» περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνιακών ενεργειών σε παραδοσιακά και ψηφιακά μέσα με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση και πρόληψη.

Στην Ελλάδα το 1ο εμβόλιο για το μηνιγγιτιδόκοκκο τύπου Β

Το πρώτο και μοναδικό εμβόλιο έναντι μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδας Β διατίθεται στην Ελλάδα εδώ και περίπου δύο χρόνια από την εταιρεία GSK, ενώ έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιανουάριο του 2013. Το εμβόλιο αναπτύχθηκε μετά από 20 χρόνια πρωτοποριακής έρευνας με τη χρήση της βραβευμένης τεχνολογίας «Reverse Vaccinology». Το προφίλ ανεκτικότητας και ανοσογονικότητας που διαθέτει έχει τεκμηριωθεί μέσω ενός εκτεταμένου κλινικού προγράμματος και μέσα από την παγκόσμια χρήση του εμβολίου, ενώ ενδείκνυται για την προστασία όλων των ηλικιακών ομάδων, από την ηλικία των 2 μηνών και άνω.

H GSK κατέχει ηγετική θέση διεθνώς ανάμεσα στις φαρμακευτικές εταιρίες με φάρμακα και προϊόντα φροντίδας υγείας ιδίας έρευνας και ανάπτυξης και έχει ως κύριο σκοπό να βελτιώνει την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν περισσότερα, να νιώθουν καλύτερα και να ζουν περισσότερο.

Picture4
GSK