ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

5 φαρμακοβιομηχανίες, στις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Πέντε φαρμακευτικές εταιρείες, βρίσκονται μεταξύ των 20 εταιρειών με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στην Ελλάδα.

5 φαρμακοβιομηχανίες, στις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Αυτό προκύπτει από το Great Place to Work® Hellas το οποίο δημοσίευσε την Κυριακή 3 Απριλίου τα αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces 2016, της μεγαλύτερης έρευνας αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, με τα ονόματα των καλύτερων εταιρειών που διακρίνονται για φέτος.

Έτσι, ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά, ότι αποτελεί όχι μόνο ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, αλλά και εξαιρετικά ελιπιδοφόρος για την αγορά εργασίας, Ειδικότερα, σε μία εποχή όπου η μετανάστευση λαμπρών μυαλών αποτελεί καθημερινό φαινόμενο, η φαρμακοβιομηχανία κερδίζει και στο εργασιακό περιβάλλον, βάζοντας τον πήχυ ψηλά και προκαλώντας την Πολιτεία, να πράξει τα δέοντα από την πλευρά της.

Μεταξύ των φαρμακευτικών επιχειρήσεων με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον περιλαμβάνονται η MSD, η Novartis, η Pharmathen, η Abbvie και η GlaxoSmithKline.

Ειδικότερα, ατην έρευνα Best Workplaces 2016, η οποία διεξήχθη για 14η συνεχή χρονιά στη χώρα μας με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, διακρίνονται 24 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους:

10 «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 251 εργαζόμενους,
10 «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους,
4 «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους

Οι εταιρείες που διακρίνονται για το 2016 είναι οι εξής:


Κατηγορία πάνω από 251 εργαζόμενοιΚατηγορία 50 - 250 εργαζόμενοι

Κατηγορία 20 - 49

εργαζόμενοι

1AXA Ασφαλιστική1MARS Group (Hellas) 1PCS
2DHL Express Ελλάς2AbbVie Φαρμακευτική 2Enartia
3Epsilon Net3Microsoft Hellas3Edenred
4Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.4Beiersdorf Hellas4SAS Institute
5MSD5Enel Green Power Hellas
6Κωτσόβολος6Data Communication
7Accenture7British American Tobacco Ελλάς
8Novartis Hellas8GlaxoSmithKline ΑΕΒΕ
9Pharmathen93M Hellas
10Β. Καυκάς Α.Ε.10Μέλισσα Κίκιζας ABEE Τροφίμων

Η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Συνολικά δήλωσαν συμμετοχή 49 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες στο σύνολό τους απασχολούν 27.600 εργαζόμενους. Η έρευνα η οποία διεξάγεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια, στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην άποψη που έχουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία τους.

Η βράβευση των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2016 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Απριλίου.