ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Αργυρό Βραβείο και διάκριση για την Pfizer στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης

Αργυρό Βραβείο (Silver Award) απέσπασε η Pfizer Hellas για τις επιδόσεις της στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών, βάσει του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index). Επίσης, απέσπασε την τιμητική διάκριση Best New Entry, ως η εταιρεία με την υψηλότερη βαθμολογία κατά την πρώτη συμμετοχή της στο θεσμό.

Αργυρό Βραβείο και διάκριση για την Pfizer στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης

Ο CR Index, που λειτουργεί στην Ελλάδα από το 2008, είναι ο πιο σημαντικός διεθνώς δείκτης μέτρησης της απόδοσης των επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες επιθεωρούν με βάση διεθνή πρότυπα και κριτήρια τις επιδόσεις και τη συμβολή των επιχειρήσεων σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και την αγορά.

Το Αργυρό Βραβείο παρέλαβε κατά την πρόσφατη τελετή απονομής στο Μουσείο Γουλανδρή, ο κ. Jim Sage, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης η ηγετική ομάδα της εταιρείας καθώς και οι εργαζόμενοι που απαρτίζουν τη διατμηματική ομάδα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, Διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas και υπεύθυνος του προγράμματος ΕΚΕ της εταιρείας, δήλωσε:

«Στην Pfizer Hellas έχουμε αναδείξει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής ταυτότητας και της αποστολής μας. Τα τελευταία χρόνια, με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων συναδέλφων, κάνουμε αυτή την επιλογή πράξη δίνοντας έμφαση στις ιδέες του εθελοντισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Είμαστε υπερήφανοι γιατί η κοινή μας προσπάθεια έφερε στην Pfizer Hellas την πρώτη της βράβευση, στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η διάκρισή μας στο πλαίσιο ενός έγκυρου θεσμού, όπως ο CR Index, επιβεβαιώνει ότι οι δράσεις μας κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσουμε.»

Η Pfizer Hellas επενδύει συστηματικά στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με παρεμβάσεις και προγράμματα που υπογραμμίζουν και διευρύνουν τη συμβολή της στην ελληνική κοινωνία. Στις πρωτοβουλίες της στον τομέα της αλληλεγγύης περιλαμβάνονται προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου, εθελοντικές δράσεις, δωρεές, στήριξη της απασχόλησης των νέων αποφοίτων, δημιουργία υποδομών σε απομακρυσμένες περιοχές και νησιά. Εξίσου σημαντικό πεδίο δράσης είναι και η προστασία του περιβάλλοντος, με την υιοθέτηση υπεύθυνων συμπεριφορών και πρακτικών εντός του εργασιακού χώρου ώστε να περιοριστεί το ενεργειακό αποτύπωμα της εταιρείας. Τέλος, η Pfizer Hellas μεριμνά για την ανάπτυξη των εργαζομένων της, μέσω της επένδυσης σε θέματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, στην παροχή ίσων ευκαιριών και στη διαρκή βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος.

Διαβάστε ακόμη:

Η Pfizer Hellas στηρίζει το έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης