ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η Janssen βραβεύτηκε για τα εξαίρετα οικονομικά της αποτελέσματα

Η φαρμακευτική εταιρία Janssen βραβεύτηκε για τα εξαίρετα οικονομικά της αποτελέσματα ανάμεσα σε 7000 εταιρίες.

Η Janssen βραβεύτηκε για τα εξαίρετα οικονομικά της αποτελέσματα

Η βράβευση της εταιρίας, ως ένα από τα Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας για το 2016- Diamonds of the Greek Economy 2016, The Most Admired Enterprises in Grecce – έγινε από έναν καταξιωμένο θεσμό επιχειρηματικής αριστείας της χώρας, τα Active Business Awards. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 29 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Πιο συγκεκριμένα, αξιολογήθηκαν οι 7.000 μεγαλύτερες -βάσει κύκλου εργασιών- εν Ελλάδι επιχειρήσεις. Η αξιολόγηση έγινε με βάση τους ισολογισμούς του 2014 (η δημοσίευση των ισολογισμών του 2015 συνεχίζεται) και με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών. Από την αξιολόγηση αυτή επιλέχθηκαν οι 300 πιο κερδοφόρες εταιρείες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρίας Janssen, Μάκης Παπαταξιάρχης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η διάκριση αυτή αναδεικνύει την μακροβιότατη αντοχή και αναπτυξιακή τροχιά της φαρμακευτικής εταιρίας Janssen στην Ελλάδα και παγκοσμίως, κατά το διάστημα των τελευταίων δεκαετιών. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε επιχειρηματικά την ελληνική οικονομία διατηρώντας εξαίρετους αναπτυξιακούς ρυθμούς».

Μέσα από την εκδήλωση αναδείχθηκαν οι επιχειρήσεις και οι τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας με τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, τα «όπλα» που αξιοποιούν οι εν λόγω επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας την περίοδο της κρίσης.

Η φαρμακευτική εταιρία Janssen αναφέρεται και στην αγγλόφωνη έκδοση Diamonds of the Greek Economy 2016 στην οποία συμπεριλαμβάνονται πέραν αυτής και οι δυναμικότερες εν Ελλάδι επιχειρήσεις στους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου, της ναυτιλίας και του τουρισμού.

Σχετικά με τη Janssen

Η Janssen ανήκει στον όμιλο εταιριών της Johnson & Johnson, την πληρέστερη εταιρία φροντίδας υγείας στον κόσμο. Στην Ελλάδα η Janssen ξεκίνησε ως επιστημονικό γραφείο το 1973.
Η Janssen είναι απόλυτα προσανατολισμένη στην παροχή καινοτόμων και υψηλής ποιότητας προϊόντων που στοχεύουν στη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής. Με κύριο μέλημά της την φαρμακευτική έρευνα, ανακαλύπτει, αναπτύσσει και διαθέτει πρωτοποριακά φάρμακα σε 6 κύριους θεραπευτικούς τομείς:

1. Ογκολογία (πολλαπλό μυέλωμα, καρκίνος του προστάτη)
2. Αιματολογία (χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία, λέμφωμα από κύτταρα μανδύα)
3. Ανοσολογία (ψωρίαση, ψωριασική αρθρίτιδα)
4. Νευροεπιστήμη (σχιζοφρένεια, άνοια, πόνος)
5. Λοιμώδη νοσήματα (HIV/AIDS, Ηπατίτιδα C, φυματίωση)
6. Καρδιαγγειακό σύστημα και μεταβολικά νοσήματα (διαβήτης)
Η Janssen εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης προχωράει εδώ και χρόνια σε ενέργειες και δράσεις που έχουν σχέση με τους υπαλλήλους, συνεργάτες, προμηθευτές, μετόχους, πελάτες της, τους συλλόγους ασθενών αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Στόχος της είναι να διδάξει, να προσφέρει και να υπογραμμίσει τη σημασία της υγείας στη δημιουργία ενός ασφαλούς και ευτυχισμένου μέλλοντος για όλους.

Το 2015 η Janssen Ελλάδας βραβεύτηκε για τις κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνες ενέργειες από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης. Το βραβείο CRI Bronze Award δόθηκε στην Janssen για την επίδοσή της στην εφαρμογή υπεύθυνων πρακτικών, με βάση το Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index).

Διαβάστε ακόμη:

Diamonds of the Greek Economy 2016: Αυτά είναι τα «διαμάντια» της ελληνικής οικονομίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ