ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Abbvie: Το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

Την πρώτη θέση στα αποτελέσματα της έρευνας «Best Place to Work 2017» κατέκτησε για άλλη μία φορά η βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie.

Abbvie: Το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

Μετά την πρώτη θέση του 2015 και τη δεύτερη θέση του 2016 και πάλι φέτος η AbbVie βρέθηκε στην κορυφή της κατηγορίας των 50-250 εργαζομένων, γεγονός που αποδεικνύει πως ακόμα και σε δύσκολες εποχές υπάρχουν οι δυνατότητες να διατηρηθεί ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον αλλά και ισορροπία μεταξύ του ποιοτικού προσωπικού χρόνου και της εργασιακής μας καθημερινότητας. Υπενθυμίζεται ότι η AbbVie είχε αναδειχθεί πρώτη στην ίδια κατηγορία και το 2015.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Γενικός Διευθυντής της AbbVie, κ. Πασχάλης Αποστολίδης, τόνισε ότι: «Η διάκριση της AbbVie για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο θεσμό Best WorkPlaces 2017, μας γεμίζει με υπερηφάνεια και αισιοδοξία για το μέλλον της εταιρείας. Η πρωτιά αυτή ανήκει – και πάλι - σε όλους τους εργαζόμενους της AbbVie και έρχεται ως επιβράβευση μιας συλλογικής, καθημερινής προσπάθειας να δημιουργήσουμε ένα καινοτόμο και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. Το πάθος, το όραμα, η ικανότητα, η ομαδική εργασία, η εξέλιξη είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν την AbbVie μία ξεχωριστή εταιρεία. Τα ίδια στοιχεία καθιστούν και όλους εμάς έτοιμους για ακόμα σπουδαιότερες διακρίσεις».

Η AbbVie ξεκίνησε τη λειτουργία της ως ανεξάρτητη βιοφαρμακευτική εταιρεία το 2013 με βασικό πυλώνα εξέλιξης την ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος. Πέρα από τη διαρκή υποστήριξη των εργαζομένων της, η εταιρεία επενδύει στην καλλιέργεια ενός φιλικού περιβάλλοντος εργασίας, το οποίο ευνοεί τη συναδελφικότητα, την ανοιχτή επικοινωνία, τη διαφάνεια, την καινοτομία και την ευελιξία.

Ο κ. Θωμάς Κούγκουλος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της AbbVie, δήλωσε σχετικά με τη διάκριση: «Όλοι εμείς στην AbbVie, πίσω στο 2013 και εν μέσω κρίσης, θελήσαμε να οικοδομήσουμε μία διαφορετική εταιρεία. Ο στόχος έγινε όραμα, αγκαλιάστηκε πρωτίστως από τους εργαζόμενους αλλά και από τη Διοίκηση. Το όραμα αυτό προσπαθούμε να το υλοποιούμε. Δεν είναι αυτονόητο, ούτε κάτι απλό γιατί είναι πολλοί οι παράγοντες που συνδιαμορφώνουν το εργασιακό μας περιβάλλον. Απαιτείται καθημερινή προσπάθεια, σύμπνοια και η συναντίληψη των συναδέλφων. Προσπαθούμε πάντα να είμαστε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, να σκεφτόμαστε και να δρούμε εκτός του παραδοσιακού μοντέλου μιας τυπικής, συντηρητικής φαρμακευτικής εταιρείας και αυτό είναι κάτι ορατό στους συναδέλφους. Θέλουμε στο εργασιακό μας περιβάλλον να υπάρχει άνεμος αισιοδοξίας και καινοτομίας. Η έννοια «καθημερινότητα» στην AbbVie δεν έχει αρνητικό φορτίο. Η προσπάθειά μας αυτή αντικατοπτρίζεται στην εξωστρέφειά μας, στους σύγχρονους χώρους εργασίας μας, στους τρόπους που επικοινωνούμε, μοιραζόμαστε εμπειρίες, συνεργαζόμαστε, παράγουμε ιδέες. Υιοθετώντας ένα μοντέλο εργασίας που βασίζεται στη διαρκή επιμόρφωση, στις ομαδικές δραστηριότητες, στις διατμηματικές ομάδες εργασίας καθώς επίσης και στην ευελιξία στο ωράριο, έχουμε καταφέρει να χτίσουμε ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ εταιρείας και εργαζομένων. Η πρώτη θέση στη λίστα του θεσμού «Best WorkPlaces 2017» αλλά και η διαχρονικά καλή μας επίδοση στο θεσμό αυτό, είναι η αντανάκλαση αυτής της προσπάθειας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το κίνητρό μας για να συνεχίζουμε να επιδιώκουμε και να προσβλέπουμε στην εξέλιξη, στην επιχειρησιακή παραγωγικότητα και στο μέλλον.
Το ταξίδι μας συνεχίζεται με το ίδιο όραμα, αλλά και το ίδιο πάθος με τη διαρκή αναζήτηση καλύτερων προϋποθέσεων και όρων εργασίας».

Σχετικά με την AbbVie

Η AbbVie είναι μία παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε το 2013 μετά από το διαχωρισμό της από την Abbott Laboratories. Αποστολή της εταιρείας είναι να αξιοποιήσει την εμπειρία της, τους αφοσιωμένους ανθρώπους της και τη μοναδική προσέγγισή της για καινοτομία, με σκοπό την ανάπτυξη προηγμένων θεραπειών για την αντιμετώπιση μερικών από τις πιο σύνθετες και σοβαρές ασθένειες του κόσμου. Μετά και την εξαγορά της Pharmacyclics, η AbbVie σε παγκόσμιο επίπεδο απασχολεί πλέον περίπου 29.000 εργαζομένους (115+ εκ των οποίων στην Ελλάδα) και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 170 χώρες.

0199