ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Ο Γιώργος Κορρές είπε το Ναι σε Morgan Stanley & Profex - Ο ιδρυτής διατηρεί το 30%

Συμφωνία με με την Morgan Stanley (North Haven Private Equity Asia IV, L.P.) και την εταιρεία Profex η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά της Κίνας, με Έλληνα επικεφαλής ωστόσο, ανακοινώνει την Τετάρτη η εταιρεία φυτικών καλλυντικών Κορρές.

Ο Γιώργος Κορρές είπε το Ναι σε Morgan Stanley & Profex - Ο ιδρυτής διατηρεί το 30%

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Ο ιδρυτής της Κορρές φαρμακοποιός και επιχειρηματίας κ. Γιώργος Κορρές, μετά το νέο σχήμα, διατηρεί το 30% των μετοχών και προς ώρας τουλάχιστον το management της εταιρείας. Φυσικά είναι πολύ νέος για να αποσυρθεί και να πάει για... ψάρεμα, όπως τόνισε χαριτολογώντας ο ίδιος σε συνέντευξη τύπου το πρωί της Τετάρτης. Στόχος του είναι να παραμείνει στην εταιρεία και να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Κορρές, η εν λόγω συμφωνία αναμένεται να τονώσει σημαντικά το brand της εταιρείας και την εξωστρέφειά της και να της προσδώσει έναν άλλο αέρα στις διεθνείς αγορές. Η ανάπτυξη και η επαγγελματική ανέλιξη όμως είναι τα χαρακτηριστικά που θα κυριαρχήσουν και για τους 300 περίπου εργαζόμενους, όπως τόνισαν οι επικεφαλής της Κορρές την Τετάρτη.

Αναφορικά με τις παραγωγικές δραστηριότητες της εταιρείας, το Εργαστήριο ΚΟΡΡΕΣ με την πολυπληθή επιστημονική ομάδα, η Μονάδα Εκχυλίσεως, η Μονάδα Παραγωγής και Συσκευασίας αλλά και η Μονάδα Παραγωγής Ομοιοπαθητικών Α’ Υλών & Ομοιοπαθητικών Φαρμάκων θα συνεχίσουν να λειτουργούν στις εγκαταστάσεις μας στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Επίσης, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οι επικεφαλής της εταιρείας έχουν προγραμματίσει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες σε επίπεδο προϊόντων και δομών, έτσι ώστε να ξεκινήσει η πώληση των προϊόντων στην αγορά της Κίνας το συντομότερο δυνατό.

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση των πιστωτριών τραπεζών της Κoρρές, ενώ ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του 2017 της Κορρές, διαμορφώνεται σε 24,3 εκατομμύρια ευρώ. Η συμφωνία επίσης, πραγματοποιείται με premium περίπου 25% στην τιμή της μετοχής και επιτρέπει την «έξοδο» των προηγούμενων στρατηγικών επενδυτών της Κoρρές (Δ. Δασκαλόπουλος, Α. Δαυίδ, Σταματιάδης).

Να σημειωθεί επίσης, ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας θα υπάρξει Δημόσια Πρόταση σε τιμή 5,08 ευρώ ανά μετοχή. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, προβλέπεται υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της Κoρρές στην ανώτερη τιμή μεταξύ της μέσης τιμής εξαμήνου, που είναι περίπου 4,2 ευρώ, και της τιμής κτήσης των 5,08 ευρώ ανά μετοχή.

Αξίζει να σχολιάσουμε πάντως, ότι σε διάστημα ενός έτους δύο μεγάλες ελληνικές εταιρείες φυτικών προϊόντων η Apivita και η Κορρές περνούν σε ξένα χέρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα. Και οι δύο επιχειρήσεις είχαν μεγάλο δανεισμό (επομένως η ανάγκη για ρευστότητα ήταν μεγάλη), ωστόσο το παρήγορο είναι ότι προς το παρόν διατηρούν οι Έλληνες ιδρυτές τους κ.κ. Νίκος Κουτσιανάς και Γιώργος Κορρές, το management.

ΚΟΡΡΕΣ ΒΟΤΑΝΑ

Η ανακοίνωση της Κορρές

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Κορρές έχει ως εξής:

Η North Haven Private Equity Asia IV, L.P., υπό διαχείριση επενδυτικό κεφάλαιο της Morgan Stanley, μέσω της NHPEA Maiden Holding B.V. (“NHPEA”), η Profex Inc. (“Profex”)-εταιρεία διανομής δερμοκαλλυντικών προϊόντων στην Κίνα και ο Γιώργος Κορρές, μέτοχος της ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ (“ΚΟΡΡΕΣ”) ενημέρωσαν την ΚΟΡΡΕΣ και από κοινού ανακοινώνουν την ακόλουθη επενδυτική συμφωνία που περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες:

Ο Γιώργος Κορρές και μέλη του οικογενειακού του περιβάλλοντος έχουν συμφωνήσει να εισφέρουν (εισφορά σε είδος) στη εταιρεία Nissos Holdings (CY) Ltd., (“Nissos”), η οποία κατά την παρούσα χρονική στιγμή ανήκει εξ ολοκλήρου στον Γιώργο Κορρέ, μετοχές που αντιστοιχούν στο 30% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ (ο Γιώργος Κορρές 24% και τα ως άνω μέλη περίπου 6%) για ίδιο αριθμό μετοχών και ποσοστού στην Nissos.

Η NHPEA και η Profex έχουν συμφωνήσει να αποκτήσουν μέσω συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετοχές στην Nissos, 56% και 14% αντίστοιχα. Η NHPEA και η Profex θα αποκτήσουν τις παραπάνω μετοχές της Nissos καταβάλλοντας συνολικά 48,3εκατ ευρώ σε μετρητά.

Η Nissos μέσω της παραπάνω αύξησης κεφαλαίου έχει συμφωνήσει να αποκτήσει μετοχές που αντιστοιχούν σωρευτικά στο 52.3% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ, (από τον Γιώργο Κορρέ μετοχές που αντιστοιχούν περίπου σε 6.6% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ και από άλλους μετόχους περίπου το 45.7%), σε τιμή κτήσης 5,08 ευρώ ανά μετοχή.

Η ολοκλήρωση όλων των παραπάνω ενεργειών τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης των συνεργαζόμενων με την ΚΟΡΡΕΣ τραπεζών.

Μετά την ολοκλήρωση αυτή η Nissos θα έχει αποκτήσει άνω του 82% των μετοχών της ΚΟΡΡΕΣ, συνεπώς θα προβεί σε άμεση υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3461/2006 για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της ΚΟΡΡΕΣ.

Στo πλαίσιο των παραπάνω έχει συμφωνηθεί ότι η Profex και η ΚΟΡΡΕΣ θα συνάψουν μία σύμβαση αποκλειστικής διανομής και χρήσης σημάτων σύμφωνα με την οποία η Profex θα αναλάβει την διανομή των προϊόντων της ΚΟΡΡΕΣ στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ και στο Μακάου.

Μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, αποτελεί βούληση των μερών να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Nissos έως 10 εκατ. ευρώ με σκοπό να χρηματοδοτήσουν την μελλοντική ανάπτυξη του Ομίλου Εταιρειών ΚΟΡΡΕΣ.

Σχετικά με τη NHPEA Maiden Holding B.V.

Η NHPEA Maiden Holding B.V. είναι εταιρία συμμετοχών που ανήκει εξ’ ολοκλήρου στη North Haven Private Equity Asia IV, L.P. (“NHPEA IV, L.P.”).

Η NHPEA IV, L.P. είναι επενδυτικό κεφάλαιο US$ 1.7 δις, υπό διαχείριση θυγατρικής της Morgan Stanley, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, και εστιάζει στις επενδύσεις στη γεωγραφική περιοχή της Ασίας. Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά private equity fund για την Ασία υπό τη διαχείριση της Morgan Stanley, με καταγεγραμμένη επενδυτική δραστηριότητα στην περιοχή για περισσότερα από 20 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων σε διάφορους τομείς, όπως καταναλωτικά προϊόντα, λιανεμπόριο, οικονομικές υπηρεσίες και στον τομέα της υγείας μεταξύ άλλων, τόσο σε εισηγμένες όσο και σε ιδιωτικών συμφερόντων, μη-εισηγμένες εταιρείες.

Σχετικά με την εταιρεία Profex

Η εταιρεία Profex δραστηριοποιείται στον τομέα φαρμακευτικών, δερματολογικών και καλλυντικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας, με ομάδα που αριθμεί άνω των 500 υπαλλήλων. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2001 με όραμα να συμβάλλει ουσιαστικά σε έναν κόσμο πιο υγιή και με ευεξία. Η Profex διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εδραιωμένων brands στην κινεζική αγορά, στους τομείς εξειδίκευσής της (Φαρμακευτικά, Καλλυντικά και προϊόντα Αισθητικής Ιατρικής). Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με την ΚΟΡΡΕΣ, προσφέρει πλέον στο κοινό της Κίνας τη δυνατότητα να γνωρίσει τα φυσικά, καινοτομικά και αποτελεσματικά προϊόντα της ελληνικής μάρκας.

Διαβάστε ακόμη:

Κορρές: Θετικά αποτελέσματα στην Ελλάδα & το εξωτερικό - Σαρώνει η κατηγορία αντιγήρανση

Η Κορρές καινοτομεί και πάλι παγκόσμια, με την σειρά Αρκαδική Καστανιά

Επίσκεψη 23 πρεσβευτών στην Apivita - Σύντομα και ο ΠτΔ Π. Παυλόπουλος

Στην ισπανική Puig περνά η Apivita - Παραμένει στο τιμόνι ο Ν. Κουτσιανάς και η παραγωγή στην Ελλάδα